četvrtak , 1 juna 2023
Home / USA / U Sarajevu obilježen dan nezavisnosti Amerike
САРАЈЕВО, 30. ЈУНА /СРНА/ - Амерички амбасадор у БиХ Морин Кормак изјавила је вечерас у Сарaјеву на пријему поводом 4. јула - Дана независности САД да присуство делегације града Дејтона на прослави 240 година постојања САД показује дубоку повезаност двије земље.

U Sarajevu obilježen dan nezavisnosti Amerike

Američki ambasador u BiH Morin Kormak izjavila je večeras u Sarajevu na prijemu povodom 4. jula – Dana nezavisnosti SAD da prisustvo delegacije grada Dejtona na proslavi 240 godina postojanja SAD pokazuje duboku povezanost dvije zemlje.
“Naravno, građani Dejtona gaje posebno prijateljstvo sa ovom zemljom. Mirovni pregovori koji su tamo održani prije više od dvije decenije znače da će Dejton i BiH biti zauvijek povezani”, rekla je ambasador Kormak obraćajući se zvanicama iz političkog, vjerskog i društvenog života, te diplomatskog kora.

Ona je dodala da stanovnici Dejtona shvataju sličnosti koje postoje između dvije zemlje, vjerovatno bolje od većine Amerikanaca.

“Oni razumiju sličnosti između naših početaka i naših temelja, da su Amerika i BiH dvije zemlje u kojima su se građani iz raznih krajeva i sa drugačijom prošlošću usudili zajednički oblikovati budućnost”, rekla je ambasador SAD.

Kormakova je istakla i da BiH ima otvorena vrata za članstvo u EU napominjući da su se politički lideri i stranke obavezali da će pratiti taj put i da je vrijeme da prevaziću razlike u stavovima.

Ambasador Kormak se tokom obraćanja zahvalila i predstavnicima 22 kompanije koje su povezane sa američkim firmama, koje su dale doprinos za obilježavanje Dana nezavisnosti u Ambasadi SAD u Sarajevu.

Pročitajte

Mogherini: Trump nema ovlasti da poništi nuklearni sporazum

Visoka predstavnica Evropske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku, Federica Mogherini je, komentarišući izjavu američkog …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *