četvrtak , 30 novembra 2023
Home / Region / SUSRET VUČIĆA I RAME: Cilj je bolja saradnja

SUSRET VUČIĆA I RAME: Cilj je bolja saradnja

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Parizu sa premijerom Albanije Edijem Ramom sa kojim je dogovoren susret političke i ekonomske elite dvije zemlje.

Tokom sastanka je naglašen i značaj izgradnje autoputa Niš – Priština, jačanje avio-linije Beograd – Tirana, kao i veće učešće srpskih građevinskih kompanija u izgradnji infrastrukturnih projekata na albanskoj obali, saopćila je Vlada Srbije.

Vučić je naglasio da će o otvaranju avio-linije Beograd – Priština uskoro ponovo razgovarati sa zvaničnicima EU u Briselu, jer, po statističkim podacima veliki broj putnika na prvim letovima Beograd – Njujork upravo dolazi sa Kosova i Metohije te Albanije.

Otvaranje nove avio-linije sa Prištinom bi povećalo taj broj, a time bi Beograd postao regionalni centar, istakao je Vučić.

Radićemo na tome da odnosi Srbije i Albanije budu što bolji, u cilju očuvanja regionalne stabilnosti, ali i zbog ekonomskih interesa naših građana, zaključio je Vučić.

On je rekao da Srbija ima suficit u trgovinskoj saradnji sa zemljama regiona i da to mora biti osnov za jačanje, kako političkih, tako i ekonomskih odnosa.

Pročitajte

Ivan Vrdoljak se vraća u politiku, Predsjedništvo HNS-a ga je upravo kandidiralo za predsjednika stranke

Ivan Vrdoljak, nakon kraćeg izbivanja, vraća se u politiku. Naime, Predsjedništvo HNS-a je u četvrtak …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *