četvrtak , 30 novembra 2023
Home / Rusija / Medvedev: Sankcije EU zastarevaju

Medvedev: Sankcije EU zastarevaju

Rusija ne vidi da EU pravi korake ka ukidanju sankcija, ali one i same zastarevaju, jer je šteta koju nanose Zapadu oko sto milijardi dolara, izjavio je premijer Rusije Dmitrij Medvedev.

„Mi nismo uvodili ove sankcije i zato ni od koga ne tražimo da se ukinu. Neka Evropska unija sama odluči šta će dalje da radi“, rekao je Medvedev novinarima odgovarajući na pitanje da li se tema sankcija pominjala tokom bilateralnih kontakta sa liderima država i vlada na samitu ASEM-a.

On je istakao da EU još uvek ne preduzima nikakve akcije o ukidanju sankcija.

„Nažalost, za sada ne vidimo da se preduzimaju neki koraci. Naprotiv, u poslednje vreme donete su odluke o produženju ovih sankcija. Ali svi sa kojima sam razgovarao, to mogu da tvrdim, smatraju da ove sankcije nanose štetu ekonomskim odnosima. Prema procenama međunarodnih eksperata, u poslednje vreme one zemlje koje su uvele sankcije izgubile su oko sto milijardi dolara“, naglasio je ruski premijer.

Medvedev je objasnio da su to novci koje kompanije nisu dobile kao profit.

Premijer smatra da je jasno da sankcije zastarevaju.

„Ali mi o tome praktično nismo raspravljali. Neka oni sami odlučuju kada će ukinuti sankcije. Mi smo i u ovakvim uslovima sposobni da se razvijamo, delujemo, pa ćemo i dalje tako raditi“, istakao je Medvedev.

Pročitajte

NEIZVESNOST TRAJE, A ROK ISTIČE! Putin: Ne znam da li ću se kandidovati za predsednika Rusije!

Predsednik Rusije Vladimir Putin još uvek nije odlučio da li će se kandidovati za predsednika …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *