utorak , 30 maja 2023
Home / Republika Srpska / Srpski špijun radi za Gulena, navodno odgovornog za pokušaj puča u Turskoj

Srpski špijun radi za Gulena, navodno odgovornog za pokušaj puča u Turskoj

Iako kaže „da zna, ali da nema dokaza“, federalnog zastupnika Salmira Kaplana to nije spriječilo da na svom FB profilu dijeli poziv za bojkot ustanova i kompanija koje posluju u BiH, a navodno podržavaju Gulenov pokret.

Nakon što su vlasti u Turskoj pokrenule akciju masovnog hapšenja na hiljade osoba za koje se sumnja da su, kao pristalice Fetulaha Gulena, učestvovale u neuspjelom pokušaju vojnog udara, u potragu za „izdajnicima“ iz pokreta Hizmet, dali su se i pojedini mediji u BiH.

Tako su novinari magazina Saff odmah optužili direktore obrazovne institucije „Bosna Sema“, koja ima više škola u BiH, da su pripadnici pokreta Hizmet, ali i bliski prijatelji inspektora MUP-a Republike Srpske Nebojše Lazića Zenge, koji je inače specijalni savjetnik za bezbjednost Gulena i Dodikov prvi operativac za tajne operacije.

„Objavljujemo fotografije na kojima se vide Nebojša Lazić Zenga, jedan od glavnih špijuna paralelne obavještajne službe Milorada Dodika, Ali Dukumaći i Halil Ibrahim Bayram, direktori Hizmetovih, odnosno organizacija Fetulaha Gulena, imama kojeg Turska optužuje da stoji iza vojnog udara.

Nebojša Lazić Zenga se godinama privatno sastaje sa ovim ljudima na raznoraznim lokacijama. Šta rade Gulenovi ljudi, koji su osnivači i direktori obrazovne institucije “Bosna Sema”, sa Dodikovim špijunom?

Kao što se može vidjeti na priloženim fotografijama, Gulenovi direktori Dodikovog špijuna vodaju po Turskoj i daruju mu razne poklone“, pišu novinari Saff-a, koji su uz tekst objavili više zajedničkih fotografija srpskog policajca i njegovih turskih prijatelja, ali nisu ponudili niti jedan dokaz (osim proizvoljnih nagađanja) da su direktori „Bosna Sema“ uistinu bliski Fethulahu Gulenu i njegovoj organizaciji.

Pročitajte

Milovanović: JU „Vode“ planira izmještanje rijeke Lukavac kako bi se riješio problem poplava

Direktor JU Vode Srpske Miroslav Milovanović najavio je u razgovoru sa građanima naselja Vršani kod …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *