četvrtak , 30 novembra 2023
Home / Bosna i Hercegovina / Ivanić primio danas u oproštajne posjete ambasadore Njemačke, Švedske i Norveške

Ivanić primio danas u oproštajne posjete ambasadore Njemačke, Švedske i Norveške

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić primio je danas, u odvojenim susretima, u oproštajne posjete ambasadore Njemačke Christijana Hellbacha, Švedske Frederika Schillera i Norveške Vibeke Lilloe.

Ivanić je zahvalio ambasadorima za lične angažmane i ulogu koju su imali tokom svog mandata u BiH, te im poželio mnogo uspjeha u daljem radu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Na sastancima je razgovarano i o aktuelnoj unutrašnjopolitičkoj situaciji u BiH, prioritetima na putu evropskih integracija, kao i situaciji u regiji.

PARLAMENT BIH SASTANAK

U razgovoru s ambasadorom Njemačke Christijanom Hellbachom istaknuta je uloga te države u pokretanju nove evropske inicijative za BiH, kao i kontinuirana podrška koju ta država pruža BiH u svim oblastima, što je bilo vidljivo i prilikom nedavne posjete članova Predsjedništva BiH Berlinu i sastanka s kancelarkom SR Njemačke Angelom Merkel.

Tokom susreta s ambasadorom Švedske Frederikom Schillerom, član Predsjedništva BiH Ivanić zahvalio je za sveukupnu podršku i pomoć koju je Vlada Kraljevine Švedske pružila BiH, te izrazio nadu da će se takav angažman nastaviti posebno ističući značaj projekata koji pozitivno utječu na život građana.

Ivanić je, u razgovoru s ambasadoricom Norveške Vibeke Lilloe, izrazio zahvalnost za doprinos koji je ta država dala, kako u obnovi i rekonstrukciji u poslijeratnom periodu u BiH, tako i u kontonuiranoj podršci razvoju demokratije i civilnog društva u BiH, saopćeno je iz bh. Predsjedništva.

Izvor: Avaz

Pročitajte

Ne postoji opcija secesije u BiH

Ne postoji opcija secesije niti za jedan entitet u BiH, poručio je Hojt Brajan Ji, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *