četvrtak , 30 novembra 2023
Home / Svijet / Maoisti ubili osam indijskih vojnika

Maoisti ubili osam indijskih vojnika

Najmanje osam pripadnika indijskih snaga ubijeno je u napadu maoističkih pobunjenika u šumskoj oblasti na istoku Indije, saopštila je policija.

Policijski zvaničnik P.K. Sahu rekao je da su ubijena i tri pobunjenika u razmeni vatre u ponedeljak u oblasti Dumrinala, oko 170 kilometara od Patne, glavnog grada indijske države Bihar.

On je rekao da su pobunjenici koristili improvizovane eksplozivne naprave i pucali na vojnike u toj oblasti poznatoj kao uporište pobunjenika.

Ovi pobunjenici smatraju se najvećom pretnjom za unutrašnju bezbednost Indije. Oni deluju u 20 od 28 indijskih država i imaju hiljade boraca, navodi indijsko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Pobunjenici koji kažu da su inspirisani kineskim revolucionarnim vodjom Mao Cedungom bore se više od tri decenije u centralnoj i istočnoj Indiji. Oni organizuju napade na vlasti i traže veći udeo u raspodeli prihoda od prirodnih bogatstava u toj oblasti i više radnih mesta za farmere i siromašne.

Izvor: N1

Pročitajte

Naslovne strane turskih novina

Poseta predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji i susret s našim predsednikom Aleksandrom Vučićem predstavljaju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *