četvrtak , 30 novembra 2023
Home / Rusija / Rusi bombardovali tajnu bazu CIA-e

Rusi bombardovali tajnu bazu CIA-e

Ruski avioni navodno su bombardovali tajnu bazu CIA-e u Siriji, blizu jordanske granice, prenose strani mediji. Sa druge strane, u Kremlju tvrde da nisu upoznati sa incidentom sa zračnim udarom na američku bazu, piše The Wall Street Journal.

Ovo pitanje se nalazi u djelokrugu Ministarstva odbrane Rusije, rekao je novinarima pres-sekretar predsjednika Rusije Dmitrij Peskov.

Odgovarajući na pitanje da li Kremelj zna za ovaj incident, Dmitrij Peskov je odgovorio: “Ne, ne znam. I u ovom slučaju ne mogu da komentarišem novinske navode“.

“Opet, ovo pitanje treba uputiti Ministarstvu odbrane“, dodao je.

Ranije su mediji saopćili da je ruska avijacija, navodno, bombardovala tajnu bazu u Siriji koju koristi američka vojska.

U skrovištu koje su ruski “suhoji” kasetnim bombama sravnili sa zemljom prošlog mjeseca, boravili su pripadnici američke i britanske vojske, tvrdi The Wall Street Journal.

Napad na tajnu bazu dogodio se 16. juna, ali se za njega saznalo tek sada. U bazi su boravili američki i britanski vojnici, koji su u trenutku napada bili u Jordanu. Dan prije napada, čak 20 od 24 britanskih specijalaca povučeno je iz baze, kao i njihove američke kolege.

Oni su uvijek noću prelazili u susjedni Jordan, zbog sigurnosnih razloga. U napadu su ubijena četvorica sirijskih pobunjenika, koji su ostali u bazi.

Izvor: The Wall Street Journal

Pročitajte

Nagodba između Melanije i “Dela”

Američka prva dama Melanija Tramp postigla je izvansudsku nagodbu s izdavačem slovenačkog tabloida kojega je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *