nedelja , 2 aprila 2023
Home / USA / Tri osobe optužene: Prevara od milijardu dolara u domovima za stare i nemoćne

Tri osobe optužene: Prevara od milijardu dolara u domovima za stare i nemoćne

Tri osobe su optužene za do sada u neviđenu prevaru zdravstvenog osiguranja od milijardu dolara, uz korištenje desetina domova za stare i nemoćne u Majamiju, navodi se u optužnici objavljenoj danas, prenosi novinska agencija Patria.

“Ovo je najveće pojedinačno krivično djelo prevare zdravstva do sada”, saopštila je pomoćnica pravobranioca Krivičnog odjeljenja Ministarstva pravosuđa Lesli Koldvel.

Vlasti kažu da je Filip Esformes koji je vodio 30 domova, sa dva saučesnika i uz složenu mrežu korumpiranih ljekara i bolnica, prebacio hiljade korisnika u svoje objekte, iako nisu imali prava na takve usluge, od kojih su neke bile štetne za njih.

Tako su među štićenicima bili i narkomani kojima su prepisivani opijati da bi ih privukli da ostanu u tim domovima gdje inače ne bi trebalo ni da budu, rekla je Koldvel na konferenciji za novinare.

Esformes je 2006. godine platio 15,4 miliona dolara za okončavanje građanske parnice zbog slične prevare. Federalne zdravstvene zaštite, ali je nastavio aktivnost razvijenim sistemom pranja novca.

Majami je odavno središte prevara zdravstvenog osiguranja, uz složene šeme od medicinske opreme i infuzija, do prevare sa zdravstvenom pomoći kod kuće, javljaju američki mediji.

Izvor: Patria

Pročitajte

Mogherini: Trump nema ovlasti da poništi nuklearni sporazum

Visoka predstavnica Evropske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku, Federica Mogherini je, komentarišući izjavu američkog …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *