sreda , 22 marta 2023
Home / Region / Vučić: Srbija nikada više neće biti na ivici bankrotstva

Vučić: Srbija nikada više neće biti na ivici bankrotstva

Predsednik tehničke Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će sprovođenje programa Međunardonog monetarnog fonda biti jedan od glavnih ekonomskih ciljeva buduće vlade i dodao da očekuje nastavak uspešne saradnje sa predstavnicima te finansijske institucije.

Vučić je u Vladi Srbije razgovarao sa novim šefom kancelarije MMF-a u Srbiji Sebastijanom Sosom i Kimom Daehangom, koji predaje tu dužnost.

Zahvalio je Daehangu na ličnoj posvećenosti i pomoći koju je pružio Srbiji u sprovođenju programa MMF-a i želji da podrži ekonomski razvoj Srbije, navodi se u saopštenju iz Vlade Srbije posle sastanka.

“Zahvaljujući preduzetim ekonomskim merama i sprovedenim reformama, Srbija nikada više neće biti na ivici bankrotstva, već na putu napretka. Naš cilj je da obezbedimo bolji životni standard svih građana Srbije”, rekao je Vučić.

Kako je saopšteno, Daehang je istakao da ne poznaje nijednu zemlju u svetu koja je za samo dve godine uspela da smanji budžetski deficit sa osam odsto na dva odsto BDP i da je “impresioniran liderstvom premijera Vučića i njegovom hrabrošću da uvek kaže istinu građanima Srbije, ma koliko ona bila bolna”.

Daehang je dodao da je Srbija naučila da menja sebe i da vidi napredak u uspostavljanju institucionalne i lične discipline Vlade Srbije i njenih predstavnika.

Sebastijan Sosa je zahvalio Vučiću na posvećenosti nastavku puta koji je zacrtao Kim Daehang kao veliki prijatelj Srbije i saglasio sa ocenom da je Srbija na dobrom ekonomskom i političkom reformskom putu, navodi se saopštenju.

Izvor: N1

Pročitajte

Ivan Vrdoljak se vraća u politiku, Predsjedništvo HNS-a ga je upravo kandidiralo za predsjednika stranke

Ivan Vrdoljak, nakon kraćeg izbivanja, vraća se u politiku. Naime, Predsjedništvo HNS-a je u četvrtak …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *