ponedeljak , 2 oktobra 2023
Home / Region / Vučić: Neću osporiti odgovornost Malog ako se utvrdi

Vučić: Neću osporiti odgovornost Malog ako se utvrdi

Predsednik Vlade Srbije u tehničkom mandatu Aleksandar Vučić rekao je da ima puno poverenje u gradonačelnika Beograda Sinišu Malog, ali i da nikada neće osporiti njegovu odgovornost ukoliko se ona ustanovi. Kao primer odgovornosti za učinjenu grešku naveo je bivšeg ministra odbrane Bratislava Gašića.

Vučić je za nedeljnik “Ekspres” rekao da je odgovornost pitanje “uređene države, sistema i osnovnih načela kojima se rukovodimo”.

“Pre nego što izaberem saradnike razmišljam o tome da li verujem da su u stanju da rade i imaju rezultat, a kada ih postavim, ostane samo pitanje odgovornosti. I od njega nema skrivanja, niti ću ja dopustiti da se bilo ko sakrije. To oni koji me ne vole nikako da shvate i mislim da se tu krije razlog stalnog ‘kačenja sa Vučićem”, kazao je mandatar za sastav nove vlade.

Dodao je da insistira na odgovornosti svojih saradnika za greške koje naprave, navodeći slučaj bivšeg ministra odbrane Bratislava Gašića kao najbolji primer takvog odnosa.

“Odličan saradnik, sa mojim punim poverenjem, kada je pogrešio, odgovarao je. Što protivnici time nisu zadovoljni, šta da im radim, ionako nisam nikada ni imao nameru da njima udovoljim”, rekao je Vučić.

Izvor: N1

Pročitajte

Ivan Vrdoljak se vraća u politiku, Predsjedništvo HNS-a ga je upravo kandidiralo za predsjednika stranke

Ivan Vrdoljak, nakon kraćeg izbivanja, vraća se u politiku. Naime, Predsjedništvo HNS-a je u četvrtak …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *