ponedeljak , 4 decembra 2023
Home / Bosna i Hercegovina / Danas sastanak Izetbegovića i Čovića?

Danas sastanak Izetbegovića i Čovića?

Sastanak delegacija SDA i HDZ-a BiH, koje bi trebalo da predvode predsjednici stranaka Bakir Izetbegović i Dragan Čović, prema ranijim najavama, trebao bi danas da bude održan.

Stranačke delegacije trebale bi da razgovaraju o krizi vlasti u FBiH i Savjetu ministara BiH. Osim Izetbegovića i Čovića sastanku bi trebali da prisustvuju i Denis Zvizdić, predsjedavajući Savjeta ministara BiH i Fadil Novalić, premijer FBiH.

Sastanak dolazi nakon dogovora zvaničnika Republike Srpske i BiH u Istočnom Sarajevu na kojem je postignuta saglasnost u vezi sa kreditom MMF-a i mehanizmom koordinacije.

Na sastanku su, kojem je domaćin bio šef Delegacije EU u BiH Lars – Gunar Vigemark, prisustvovali Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, Denis Zvizdić, predsjedavajući Savjeta ministara BiH i premijeri Republike Sroske i FBiH Željka Cvijanović i Fadil Novalić.

Čović je oštro reagovao na postignuti dogovor između Izetbegovića i Dodika. Takođe, postignuti dogovor izazvao je različite rekacije u BiH, ali i regionu.

Izvor: BN

Pročitajte

Ne postoji opcija secesije u BiH

Ne postoji opcija secesije niti za jedan entitet u BiH, poručio je Hojt Brajan Ji, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *