ponedeljak , 16 maja 2022
Home / Republika Srpska / Erdogan: Turski narod je dokazao da je dovoljno moćan

Erdogan: Turski narod je dokazao da je dovoljno moćan

“Trebate biti ponosni na sebe. Svako od vas se borio za slobodu i demokraciju, svi ste vi heroji. Turski narod je dokazao da je dovoljno moćan da uguši bilo koji državni udar. Da je uspio pokušaj vojnog udara, izgubili bismo domovinu i predali je neprijatelju na srebrnom pladnju”, poručio je predsjednik Recepa Tayyip Erdogan na trgu Yenikapi.

U Istanbulu se okupilo više od milion ljudi kako bi obilježili završetak trosedmične mobilizacije za demokraciju, a nakon propalog državnog udara.

Erdogan je kazao da su oni koji su pali kao šehidi ili koji su ranjeni, zlatnim slovima svoja imena upisali u historiju.

“Vjerujte da dostići taj stepen u borbi za domovinu nije privilegija koja se može dobiti u svakom trenutku”, rekao je Erdogan, javlja AJ Balkans.

Dodao je također da su “prijatelji Turske nakon 15. jula vidjeli koliko je turska država jaka, a njeni neprijatelji doživjeli razočarenje”.

“Naši prijatelji su 15. jula vidjeli da je ova zemlja jaka ne samo naspram političkih, ekonomskih i diplomatskih napada, nego i naspram vojnih sabotaža. Iste noći, neprijatelji su trljali dlanove čekajući da naša država bude sravnjena sa zemljom. No, idućeg dana probudili su se s razočaranjem i saznanjem da će im posao u budućnosti biti još teži”, poručio je Erdogan.

Pročitajte

NASTAVAK AKCIJE “GNEV”! Policija otkrila veliku prevaru u Srbiji!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *