sreda , 10 avgusta 2022
Home / Rusija / Medvedev o raskidu diplomatskih odnosa sa Ukrajinom: Sve je moguće

Medvedev o raskidu diplomatskih odnosa sa Ukrajinom: Sve je moguće

Pokušaj terorističkog napada na Krimu je zločin protiv ruske države i naroda Rusije, saopštio je premijer Dmitrij Medvedev.

„Po meni, to je nesumnjivo zločin protiv ruske države i naroda koji živi u jednoj oblasti — na Krimu“, izjavio je Dmitrij Medvedev.

„Taj diverzantski čin, bez obzira na to što zamisao nije ostvarena, u suštini je zločin koji treba da bude istražen u utvrđenom redu, a lica koja su umešana u njegovo izvođenje, kao i organizatori, treba krivično da odgovaraju“, rekao je ruski premijer.

Šef Vlade Rusije žali što su vlasti bliskih država odobrile diverziju na Krimu.

„Samo još jednom mogu da izrazim žaljenje, kao što je i Vladimir Putin, što je tu vrstu delatnosti dozvolilo rukovodstvo bliskih država, bez obzira na naše kompleksne odnose“, rekao je premijer novinarima.

Medvedev je naglasio da rusko rukovodstvo može da donese odluku o raskidu diplomatskih odnosa sa Ukrajinom, ako Moskvi ne ostanu drugi instrumenti da „otrezni“ Kijev.

„Što se tiče raskida diplomatskih odnosa, znate, u istoriji se svašta dešavalo. Podsetiću da smo nakon poznatih događaja odbili da prekinemo diplomatske odnose sa Gruzijom“, rekao je on novinarima u Sočiju.

„Ne bih želeo da se to desi, ali ako ne ostane drugih opcija da se utiče na situaciju, predsednik može da donese takvu odluku“, rekao je predsednik Vlade Rusije.

Izvor: Sputnik

Pročitajte

NEIZVESNOST TRAJE, A ROK ISTIČE! Putin: Ne znam da li ću se kandidovati za predsednika Rusije!

Predsednik Rusije Vladimir Putin još uvek nije odlučio da li će se kandidovati za predsednika …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *