petak , 14 maja 2021
Home / Rusija / Šta se krije iza Putinovog zagonetnog osmeha

Šta se krije iza Putinovog zagonetnog osmeha

Britanski novinar Kristofer Buker je u svojoj kolumni u britanskom „Telegrafu“ izrazio mišljenje da nespretno ponašanje EU može da dovede do neizbežne pobede Rusije u Ukrajini.

Kolumnista „Telegrafa“ smatra da je Zapadu bilo prijatno da vidi kako je želja Ukrajinaca da uđu u EU dovela do „državnog puča“, smene proruskog predsednika zemlje i dolaska „neizabrane marionete“ koja se pozitivno odnosi prema EU.

„Moglo se pretpostaviti da bi stanovništvo Krima i istočne Ukrajine koje govori ruskim jezikom više volelo da bude pod vlašću Rusa iz Moskve, nego pod nekom stranom formom vlasti iz dalekog Brisela koju nisu razumeli“, piše Buker.

Prema njegovim rečima, reakcija Zapada, uključujući izjave državnog sekretar SAD Džona Kerija, koji je povratak Krima u sastav Rusije nazvao „neverovatnim aktom agresije“, i princa Čarlsa, koji je uporedio Putina sa Hitlerom, „bila je neverovatno nerazumna“.

Novinar smatra da je nakon skoro tri godine građanskog rata, u kojem je već poginulo skoro 9.000 ljudi, prisajedinjenje istočne Ukrajine Rusiji jedini put za razrešenje krize.

„I predsednik Vladimir Putin može da sačeka sa svojim zagonetnim osmehom, siguran da će se to na ovaj ili onaj način jednom i dogoditi“, zaključuje Buker.

Izvor: Sputnik

Pročitajte

NEIZVESNOST TRAJE, A ROK ISTIČE! Putin: Ne znam da li ću se kandidovati za predsednika Rusije!

Predsednik Rusije Vladimir Putin još uvek nije odlučio da li će se kandidovati za predsednika …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *