sreda , 10 avgusta 2022
Home / Bosna i Hercegovina / Izetbegović: Nažalost, postupak Rusije je očekivan, ne može da ne bude malo razočarenja

Izetbegović: Nažalost, postupak Rusije je očekivan, ne može da ne bude malo razočarenja

Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider SDA, kazao je da su zaključci PIC-a bili očekivani.

– Nažalost i ovaj postupak Rusije je očekivan, jer u posljednje vrijeme pomalo neselektivno Ruska Federacija podržava sve ono što dolazi iz Republike Srpske i njenog predsjednika, pa i ova stvar gdje je nedvosmisleno jasno da se radi o dovođenju u pitanje odluke institucije ustanovljene Dejtonskim mirovnim sporazumom, samim tim i mirovnog sporazuma. Kao što rekoh, očekivano,ali ne može da ne bude malo razočarenja – kazao je Izetbegović za “Dnevni avaz”.

Ipak, kaže Izetbegović još se čeka odluka Ustavnog suda BiH po apelacijama koje je uputio on, ali i članovi Kolegija Predstavničkog i Doam naroda, Šefik Džaferović i Safet Softić te četiri delegata u Klubu bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamenta BiH Halid Genjac, Fahrudin Radončić, Sead Kadić i Sifet Podžić.

– Odluku Ustavnog suda BiH očekuje očigledno PIC i OHR i mislim da će tada čvršće stati uz tu odluku i OHR – kazao je Izetbegović.

Izvor: Avaz

Pročitajte

NASTAVAK AKCIJE “GNEV”! Policija otkrila veliku prevaru u Srbiji!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *