nedelja , 27 novembra 2022
Home / Region / Počeo sastanak Nikolića i Vučića sa predstavnicima vlasti i opozicije Srpske

Počeo sastanak Nikolića i Vučića sa predstavnicima vlasti i opozicije Srpske

Predsednik i premijer Srbije, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, počeli su danas u zgradi Predsedništva Srbije, sastanak sa najvišim zvaničnicima Republike Srpske kako bi razmotrili situaciju nastalu pošto je Upravni odbor Saveta za primenu mira u BiH pozvao vlasti Srpske da odustanu od referenduma o Danu Republike Srpske.

Nikolić i Vučić su se sastali sa članom Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem, koji je i prvi stigao na sastanak, zatim predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, predsednicom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović i predsednikom Srpske demokratske stranke Mladenom Bosićem.

audi

Kako “Blic” saznaje, Vučić je razmatrao mogućnost da ne dođe na sastanak, jer su političari iz BiH i RS odluke doneli unapred, a stavove, suprotno dogovorenom, izneli u javnost i dodao da je sastanak, s obzirom na to, “mogao biti i preskočen”.

“„Ja ne kršim dogovore koje postignemo. Ne idem u javnost šta je moja politika. Ne podnosim laka i popularna rešenja, kojima je narod oduševljen”, poručio je Vučić i dodao da su, mimo dogovora da se ne izlazi u javnost sa stavovima, neki izneli svoje odluke, i izrazio žaljenje što nije imao mogućnost da iznese svoje mišljenje.

U Beogradu su u utorak povodom poziva Saveta za primenu mira održane “hitne konsultacije”, na koje je pozvao predsednik Nikolić. U zgradi Predsedništva Srbije nešto više od dva sata razgovarali su Vučić, ministri spoljnih i unutrašnjih poslova Srbije, Ivica Dačić i Nebojša Stefanović, i ministarka pravde Nela Kuburović i za četvrtak dogovorili sastanak sa liderima Srba u Srpskoj.

Posle sastanka, Dačić je novinarima rekao da će bezbednost Srbije i stabilnost regiona biti sačuvani, jer je to u interesu Srbije.

Referendum o Danu RS zakazan je za 25. septembar.

Izvor: Blic

Pročitajte

Milovanović: JU „Vode“ planira izmještanje rijeke Lukavac kako bi se riješio problem poplava

Direktor JU Vode Srpske Miroslav Milovanović najavio je u razgovoru sa građanima naselja Vršani kod …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *