ponedeljak , 2 oktobra 2023
Home / Republika Srpska / “Nisam ljigavac, neću da klimam glavom”

“Nisam ljigavac, neću da klimam glavom”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da će referendum o Danu Republike biti održan, da tu nema ni trunke inata i istakao da neće dozvoliti da Srpska bude obesmišljena, svidjelo se to nekome ili ne.

“Postoji jasna i vidljiva odgovornost u nastojanju da se čuje mišljenje naroda o pitanju Dana Republike koji je Srpska obilježavala pune 23 godine i nije to nikakav problem. Ovdje nije ključno pitanje referendum, to je reakcija. A akciju je proveo /lider SDA/ Bakir Izetbegović”, istakao je Dodik.

Govoreći o nedavnom sastanku u Beogradu sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem, Dodik je za “Kurir” naveo da je Srbija rekla svoje o referendumu i da nema potrebe da je iko pritišće.

Dodik je izjavio da su na sastanku bili vidljivi kontinuitet i dosljednost državne politike Srbije da se ne miješa u unutrašnje stvari, da podržava Dejtonski mirovni sporazum, teritorijalni integritet BiH, ali u okviru tog sporazuma i poziciju Republike Srpske.

Na pitanje da li je susret shvatio tako kao da Vučić i Nikolić ne žele referendum, Dodik kaže da su predsjednik i premijer Srbije rekli da su konkretni politički procesi vlasništvo Srpske i da je ona ta koja te procese kreira i sprovodi.

“Rekli su da znamo šta radimo i da to podržavaju u skladu sa Dejtonskim sporazumom. Važno je da su svi relevantni politički faktori u Republici Srpskoj nakon stava Srbije o nemiješanju rekli – da, idemo na referendum”, istakao je Dodik.

On je naveo da se i poslije sastanka u Beogradu čuo sa srpskim premijerom i da je nastavljena njihova komunikacija o svim drugim pitanjima.

Dodik ističe da BiH modeliraju stranci više od 20 godina, da ona nije uspješna zemlja, te da bi pojedinci, umjesto njega, na pozciji predsjednika Srpske voljeli da vide “nekog ljigavca koji samo maše glavom”.

“Mi u Republici Srpskoj navikli smo na pritiske”, poručio je Dodik.

Odgovarajući na pitanje kada planira “političku penziju”, Dodik je rekao “za jedno 30 godina”.

Izvor: Kurir

Pročitajte

Milovanović: JU „Vode“ planira izmještanje rijeke Lukavac kako bi se riješio problem poplava

Direktor JU Vode Srpske Miroslav Milovanović najavio je u razgovoru sa građanima naselja Vršani kod …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *