četvrtak , 30 novembra 2023
Home / Bosna i Hercegovina / “Sa Dodikom se sve može dogovoriti!”

“Sa Dodikom se sve može dogovoriti!”

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović, izjavio je da je predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik pragmatičan čovek, te da smatra kako se sa prvim čovjekom Srpske o svemu može postići dogovor.

“Smatram da je Dodik racionalan čovek, da neće otići u neke iracionalne stvari i da bi se sa njim moglo dogovorati oko svega”, kazao je Izetbegović u intervjuu za N1.

Dodaje da, kada je rješio pitanje kordinacionog mehanizma, mnogi nisu vjerovali da je to uradio u trenutku onakvog prepucavanja i retorike između njega i Dodika.

“Mnogi su tvrdili kako su to dogovorili hrvatski član Predsjedništva BiH, Dragan Čović i Dodik. Govorili su kako su njih dvojica mene prevarili, kako će svaki od njih uzeti šta ima treba, kao da sam ja ispao neki naivac. Ipak, rezultat mog djelovanja ljetos jeste da, uprkos otporu iz Banjaluke imamo usvojene prilagodbe SSP, kordinacioni sistem, rješio sam aranžman sa MMF, a imamo i iskorak u odnosu na NATO”, naglasio je Izetbegovi.

Ističe da je lično na tome radio, te da je to za mjesec dana rješio.

“U BiH, nažalost, nikad nije dosadno, a mi smo se zaželjeli da postanemo obična i dosadna zemlja”, rekao je Izetbegović.

Izvor: N1

Pročitajte

Milovanović: JU „Vode“ planira izmještanje rijeke Lukavac kako bi se riješio problem poplava

Direktor JU Vode Srpske Miroslav Milovanović najavio je u razgovoru sa građanima naselja Vršani kod …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *