četvrtak , 30 novembra 2023
Home / Region / Radnici u pravosuđu u štrajku od 1. novembra

Radnici u pravosuđu u štrajku od 1. novembra

Sindikat pravosuđa Srbije doneo je odluku da 1. nobembra stupi u štrajk do ispunjenja zahteva koje im je obećala država.

Jedini zahtev Sidikata pravosuđa bilo je povećanje zarada sudskom, tužilačkom i zatvorskom osoblju, što su im, kako tvrde, predstavnici države obećali, ali nisu i ispunili.

U Sindikatu ističu da će štrajkovati službenici čije plate se kreću od 25.000 do 30.000 dinara.

“Plate u pravosuđu nisu povećavane punih šest godina, tačnije od poslednjeg štrajka 2010. godine. Godinama smo razgovarali i naš poslodavac je uvek varao, odnosno nikada nije bio iskreno zainteresovan za poboljšanje materijalnog položaja pravosudnih službenika”, navodi se u saopštenju koje potpisuje predsednica Sindikata Slađanka Milošević.

Svojim postupcima u vidu zamajavanja, obmanjivanja i neispunjenih obećanja, poslodavac je izazvao bunt i nezadovoljstvo kod pravosudnih službenika, ističu u Sindikatu i poručuju da u daljoj obmani ne žele da učestvuju, zbog čega je i doneta odluka o štrajku.

Kako N1 nezvanično saznaje, da li će i u kojoj meri plate pravosudnom osoblju biti povećane zavisi od procene Međunarodnog monetarnog fonda, čija je delegacija trenutno u Srbiji.

Izvor: N1

Pročitajte

Ivan Vrdoljak se vraća u politiku, Predsjedništvo HNS-a ga je upravo kandidiralo za predsjednika stranke

Ivan Vrdoljak, nakon kraćeg izbivanja, vraća se u politiku. Naime, Predsjedništvo HNS-a je u četvrtak …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *