nedelja , 2 aprila 2023
Home / USA / Tramp: Hilari je opaka žena! Klinton: On je marioneta Putina
Republican U.S. presidential nominee Donald Trump and Democratic U.S. presidential nominee Hillary Clinton finish their third and final 2016 presidential campaign debate at UNLV in Las Vegas, Nevada, U.S., October 19, 2016. REUTERS/Mike Blake TPX IMAGES OF THE DAY

Tramp: Hilari je opaka žena! Klinton: On je marioneta Putina

Republikanski kandidat Donald Tramp odbio je na poslednjoj debati s demokratskom protivnicom Hilari Klinton da kaže da će priznati rezultate predsedničkih izbora, izazivajući oštre reakcije analitičara. Klinton i Tramp nisu se rukovali ni na početku ni na kraju debate održane u Las Vegasu. Tramp je tokom debate nazvao Klinton “opakom ženom”.

“Reći ću vam tada, držaću vas u napetosti”, kazao je Tramp, objašnjavajući da će pričekati dok ne odluči jesu li rezultati legitimni.

Klinton je odgovorila: “Neka bude jasno šta je rekao i šta to znači: On ponižava našu demokratiju i ja sam zgrožena time da bi neko ko je kandidat jedne od dve velike stranke zauzeo takav stav.”

U žestokoj debati koja se ovaj puta više usmerila na politička pitanja u odnosu na ranije debate, Tramp je optužio kampanju Hilari Klinton da je orkestrirala seriju optužujućih izjava žena, koje su tvrdile da ih je milijarder neprimereno seksualno napadao. Tramp je kazao da su sve te priče “potpune laži” i sugerisao je da iza njih stoji Klinton. Njenu kampanju nazvao je “ljigavom”.

“Mislim da su ili željne slave ili je to učinila njena kampanja, ja mislim da je to njena kampanja”, kazao je Tramp.

Klinton je rekla da su žene odlučile da progovore nakon što je Tramp u prethodnoj debati rekao da nikad nije nepozvan “navalio” na neku ženu.

“Donald misli da ga ponižavanje žena čini većim. On napada njihovo dostojanstvo, njihov osećaj vrednosti i ne mislim da postoji žena koja ne zna kako je to”, rekla je Klinton. Ona je navela i druge manjine kojima je Tramp učinio zlo.

“To je obrazac. Obrazac podela, vrlo mračne i na mnoge načine opasne vizije naše zemlje u kojoj podstiče na nasilje, u kojoj aplaudira ljudima koji navaljuju i guraju i udaraju na njegovim skupovima. To nije Amerika”, poručila je.

Fotogalerija:

Tramp je pokušao da preokrene silazni trend svoje kampanje ali, po prvim reakcijama analitičara, to nije uspeo u ovoj debati. Njujorški biznismen je govorio kako se boji da će izbori biti namešteni i pozvao je svoje pristalice da patroliraju na biralištima kako bi sprečili izborne prevare.

Tokom 90 minuta debate, dvoje kandidata imalo je argumentovane rasprave o abortusu, pravu na oružje i imigraciji.

Snažno su ukrstili koplja oko uticaja ruskog predsednika Vladimira Putina na američke izbore i Klinton je Trampa nazvala marionetom ruskog predsednika, a Tramp je kazao da je Putin mnogo puta nadmudrio Klinton.

Tramp je odbacio kritike da je blizak Putinu, no kazao je kako bi imao bolje odnose s ruskim vođom od Hilari Klinton.

“O meni je rekao lepe stvari. Prema njoj nema poštovanja, nema poštovanja prema našem predsedniku i reći ću vam da smo u ozbiljnoj nevolji”, kaže Tramp.

Klinton je odgovorila da je to zato što bi radije imao “marionetu za predsednika SAD”.

“Ne, ti si marioneta. Putin je nadmudrio nju i Obamu na svakom koraku”, odgovorio je Tramp.

Kandidati su kazali i da bi u Vrhovni sud imenovali kandidate koji zastupaju njihova stajališta o pravu na abotrus odnosno zabrani abortusa. Tramp je kazao kako bi njegov kandidat za sudiju Vrhovnog suda štitio ustavni amandman koji daje pravo nošenja oružja, dok po njemu Klinton želi u stvari da ukine taj ustavni amandman.

Ona je odgovorila da podupire pravo na nošenje oružja, ali želi da osnaži propise, kako ne bi deca stradala u nesrećama s oružjem.

Izvor: N1

Pročitajte

Mogherini: Trump nema ovlasti da poništi nuklearni sporazum

Visoka predstavnica Evropske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku, Federica Mogherini je, komentarišući izjavu američkog …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *