ponedeljak , 2 oktobra 2023
Home / Rusija / Rusi zovu na razgovor SAD

Rusi zovu na razgovor SAD

Rusko Ministarstvo inostranih poslova saopštilo je da je pozvalo na razgovor otpravnika poslova u ambasadi SAD u Moskvi.

Ambasador je pozvan kako bi Ministarstvo protestovalo protiv uklanjanja ruskih zastava iz diplomatskih objekata, koje je Rusija morala da napusti u Sjedinjenim Američkim Državama, javljaju RIA Novosti.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je juče američkom državnom sekretaru Reksu Tilersonu da su nedopustive akcije američkih vlasti, koje su naložile da se skinu ruske zastave sa zgrade Generalnog konzulata Rusije u San Francisku i Trgovinskog predstavništva u Vašingtonu.

Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije, Lavrov je u telefonskom razgovoru sa Tilersonom potvrdio politiku Moskve koja priprema sudsku tužbu sa ciljem vraćanja “nezakonito otete ruske imovine”.

Ruski ministar je naglasio da je to što rade američki činovnici u direktnoj suprotnosti sa izjavama Vašingtona o želji za normalizacijom odnosa koji, ocenio je, nikad nisu bili gori, preneo je Sputnjik.

Pročitajte

USTANAK BIVŠIH PREDSEDNIKA Obama i Buš uradili nešto što decenijama nije viđeno u SAD

Bivši predsednici Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama i Džordž Buš podigli su glas protiv trenutne …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *