ponedeljak , 4 decembra 2023
Home / Republika Srpska / Odluka u BiH nema bez Srba

Odluka u BiH nema bez Srba

Predsjedništvo Srpske demorkatske stranke osudilo je izjave hrvatskog i posebno bošnjačkog člana u Predsjedništvu Bih Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića u vezi priznanja Kosova i konstatovali da ni jedna odluka u zajedničkim organima BiH ne može proći bez Srba.

Ovo je, nakon sjednice Predsjedništva SDS u Istočnom Sarajevu, rekao predsjednik te stranke Vukota Govedarica, navodeći da takve izjave narušavaju odnose unutar BiH,ali i u regionu.

“Bez Srba nema nikakvih odluka u BiH. Mi ćemo zajedno sa koalicionim partnerima braniti interese Srba i sa jedne i sa druge strane Drine”, istakao je Govedarica, navodeći da su te izjave doprinijele jednoj poluvanrednoj situaciji.

Komentarišući odluku vlasti u RS da odustane od referenduma, Govedarica je rekao da je potvrđeno da Milorad Dodik nikada nije ni imao namjeru da referendum održi, nazivajući ga “starim trgovcem referenduma”.

On je kazao da je tih dana i obustavljen i istraga protiv Dodika oko kupovine vile na Dedinju u Beogradu, što, kako navodi, ukazuje na njegovu trgovinu s referendumom.

Kazao je da SDS ima dobre odnose sa političkim partijama koje čine Savez za promjene i da će na tim odnosima još raditi i da će imati zajedničke kandidate na opštim izborima naredne godine.

“Opredijeljeni su za promjene u Srpskoj jer im je cilj da poraze propale politike koje je provodila vlast SNSD u proteklom periodu”, kazao je Govedarica.

Rekao je da će se odazvati sutrašnjem sastanku kod predsjednika NSRS kako bi iznašli način da se Parlamentu vrati dostojanstvo i dignitet najvećeg zakonodavnog tijela u Republici Srpskoj.

Na pitanje ko proizvodi krize u BiH, odgovorio je d to rade oni koji nemaju rezultate.

“Krizu ne pravi Mirko Šarović koji ima iza sebe rezultate nego oni koji su sve ove godine jahali na propalim politikama. Oni nemaju ništa druge nego da proizvode krizu.”, kazao je Govedarica.

Izvor: BN

Pročitajte

Milovanović: JU „Vode“ planira izmještanje rijeke Lukavac kako bi se riješio problem poplava

Direktor JU Vode Srpske Miroslav Milovanović najavio je u razgovoru sa građanima naselja Vršani kod …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *