četvrtak , 30 novembra 2023
Home / Republika Srpska / SIPA otkrila i privremeno oduzela 46 kilograma eksploziva (FOTO)

SIPA otkrila i privremeno oduzela 46 kilograma eksploziva (FOTO)

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu sinoć su na području Kantona Sarajevo, u mjestu Tarčin, lišili slobode jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Eksploziv (foto: ATV)

– Postupajući po naredbi Opštinskog suda u Sarajevu i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici SIPA-e pretresli su putničko motorno vozilo kojim je upravljao osumnjičeni i tom prilikom u prtljažniku navedenog vozila otkrili i privremeno oduzeli 26 komada vojnog eksploziva težine po pola kilograma, 100 komada vojnog eksploziva težine po 200 grama i 130 komada vojnog eksploziva težine po 100 grama – navodi se u saopštenju.

Pored navedenog, privremeno je oduzeto i putničko motorno vozilo te mobilni telefon.

Eksploziv (foto: ATV)

U nastavku aktivnosti, policijski službenici SIPA-e danas su u Tuzli pretresli i stambeni objekat koji koristi osumnjičeno lice.

– Osumnjičeno lice trenutno se nalazi u prostorijama SIPA i nad njim je u toku kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predato u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo – ističe se u saopštenju.

PREUZETO SA “rtrs.tv”

Pročitajte

Milovanović: JU „Vode“ planira izmještanje rijeke Lukavac kako bi se riješio problem poplava

Direktor JU Vode Srpske Miroslav Milovanović najavio je u razgovoru sa građanima naselja Vršani kod …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *