četvrtak , 30 novembra 2023
Home / Republika Srpska / Uhapšeni u Vrnjačkoj Banji zbog zloupotrebe i sumnje da su oštetili firmu za 10 miliona

Uhapšeni u Vrnjačkoj Banji zbog zloupotrebe i sumnje da su oštetili firmu za 10 miliona

Preuzeto sa: https://www.blic.rs/vesti/hronika/uhapseni-u-vrnjackoj-banji-zbog-zloupotrebe-i-sumnje-da-su-ostetili-firmu-za-10/2km374t

U oviru akcije “Gnev” uhapšeni su M. P. (38), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu, i D. K. (55) koji se tereti za zloupotrebu položaja odgovornog lica u pomaganju, saopštio je danas MUP.

Krivičnom prijavom je obuhvaćen i M. M. (54) koji se nalazi na izdržavanju kazne zatvora i on se tereti za zloupotrebu položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu.

Osumnjičeni M. P. i M. M. se terete da su tokom 2017. godine u svojstvu odgovornih lica privrednog društva „VDM“ DOO iz Vrnjačke Banje dogovorili sa vlasnicima više pravnih lica na teritoriji Srbije kupovinu različite vrste robe, bez stvarne namere da isplate kupoprodajnu cenu robe.

Kako se sumnja, oni su uz pomoć D. K. angažovali vozače koji su preuzeli robu, nakon čega su veću količinu robe prodali bez evidentiranja u firmi „VDM“, dok su dobijeni novac od prodate robe zadržali za sebe.

Sumnja se da su M. M. i M. P. dobavljačima platili deo kupoprodajne cene robe, na koji način su im pričinili štetu u vrednosti preuzete a neplaćene robe u vrednosti od 10.481.836 dinara, i tako sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist.

Osumnjičeni M. P. i D. K. će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Akciju su sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Preuzeto sa: https://www.blic.rs

Pročitajte

Milovanović: JU „Vode“ planira izmještanje rijeke Lukavac kako bi se riješio problem poplava

Direktor JU Vode Srpske Miroslav Milovanović najavio je u razgovoru sa građanima naselja Vršani kod …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *