petak , 23 februar 2024
Home / Bosna i Hercegovina / Azra Sarić ponovo svjedočila pred Sudom BiH

Azra Sarić ponovo svjedočila pred Sudom BiH

Na suđenju u predmetu „Radončić i drugi“ pred Sudom Bosne i Hercegovine saslušana je svjedokinja Azra Sarić.

Na suđenju u predmetu „Radončić i drugi“ pred Sudom Bosne i Hercegovine danas ponovo je saslušana svjedokinja Azra Sarić, bivša djevojka ubijenog Ramiza Delalića Ćele.

Svjedokinju Sarić na ranijim ročištima saslušali su postupajući tužilac Božo Mihajlović, te odbrane optuženih Fahrudina Radončića i Bakira Dautbašića.

Danas je to učinila odbrana trećeoptužene Bilsene Šahman, a svjedočenje Azre Sarić biće nastavljeno 13-og jula.

Mediji imaju sudsku zabranu objavljivanja informacija sa ovih ročišta, kao i video i foto materijala sa likom Azre Sarić.

U protivnom, upozoreni su da bi mogli krivično odgovarati. U ranijem toku suđenja iz tužilaštva su kazali kako je Azri Sarić prijećeno da prilikom svjedočenja na Kosovu u procesu koji se vodi protiv Nasera Keljmendija ne pominje ni njega ni Fahrudina Radončića u vezi sa ubistvom Ramiza Delalića Ćele.

Fahrudin Radončić, Bakir Dautbašić, Bilsena Šahman i Zijad Hadžijahić u februaru su optuženi za udruživanje radi ometanja rada pravosuđa i uticaja na svjedoke, odnosno svjedokinju Azru Sarić u procesu koji se na Kosovu vodi protiv Nasera Keljmendija.

Odbrana optuženog Fahrudina Radončića očekuje odluku Suda Bosne i Hercegovine na njihov zahtjev o ukidanju mjera zabrane napuštanja Bosne i Hercegovine.

Pročitajte

SIPA vrši pretrese: Na meti poslanik Kenan Uzunović, tereti se za davanje lažnog iskaza u vezi imenovanja Vlade FBiH

Po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu rano jutros započeli …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *