sreda , 21 februar 2024
Home / USA / Direktor CIA: Bez Rusije nema rešenja krize u Siriji

Direktor CIA: Bez Rusije nema rešenja krize u Siriji

Direktor CIA Džon Brenan izjavio je da se bez učešća Rusije ne može rešiti situacija u Siriji.

„Mislim da napretka na političkom frontu ne može biti bez aktivne ruske saradnje“, rekao je Džon Brenan.

On je objasnio da je uloga Rusije povezana sa uticajem koji ona ima na sirijske vlasti na čelu sa predsednikom Bašarom el Asadom. Direktor CIA je naveo da se sirijsko pitanje ne može rešiti „na bojnom polju“.

„Imao sam nekoliko kontakata sa ruskim partnerima. Bio sam u poseti Moskvi i razgovarao sam sa njima. Mislim da možemo da uradimo više“, rekao je direktor CIA.

On je izrazio mišljenje da Rusija ne poštuje obaveze koje se odnose na režim prekida vatre.

Ranije je pres-sekretar ruske vojske general Igor Konašenkov izjavio da su sve akcije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije koje se preduzimaju u Siriji u skladu sa Memorandumom Moskve i Vašingtona o prekidu borbenih akcija u Siriji.

Sirija se nalazi u građanskom ratu od 2011. godine, u kojem se brojne opozicione snage i islamske ekstremističke grupe bore protiv vladinih snaga i pokušavaju da sruše predsednika Bašara el Asada sa vlasti.

Režim prekida vatre u čijem uspostavljanju su posredovale SAD i Rusija na snazi je od 27. februara. Prekid vatre ne odnosi se na terorističke organizacije kao što su DAEŠ i Nusra front.

Pročitajte

NADA-RAZOČARENJE-NADA: „Uzbudio sam se“ Amerikanac TUŽI LUTRIJU nakon što mu je rečeno da je njegov dobitak od 340 miliona dolara bio greška

Amerikanac koji je mislio da je osvojio Powerball jackpot od 340 miliona dolara tužio je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *