ponedeljak , 26 februar 2024
Home / Svijet / KAMERON PORUČIO KORBINU: Za boga miloga, čoveče, odlazi…

KAMERON PORUČIO KORBINU: Za boga miloga, čoveče, odlazi…

Britanski premijer Dejvid Kameron je rekao šefu Laburista Džeremiju Korbinu, kom su poslanici izglasali nepoverenje, da podnese ostavku iz nacionalnih interesa.

„Možda je u interesu moje Konzervativne stranke da on tu ostane, ali to nije u nacionalnom interesu i ja bih mu poručio ‘Za boga miloga čoveče, odlazi“, rekao je Kameron Korbinu u britanskom parlamentu.

Korbin je juče izjavio da neće podneti ostavku na funkciju predsednika stranke, iako su mu poslanici iz redova te stranke nešto ranije izglasali nepoverenje.

„Ja sam lider naše partije koji je demokratski izabran zarad nove vrste politike uz 60 odsto glasova laburističkih poslanika i pristalica i ja ih neću izdati podnošenjem ostavke. Današnje glasanje poslanika nema nikakav ustavni legitimitet“, naveo u saopštenju Korbin, a preneo Rojters.

Agencija navodi da su poslanici Laburističke stranke izglasali nepoverenje Korbinu pošto smatraju da on nije vodio dovoljno jaku kampanju koja bi Veliku Britaniju zadržala u Uniji.

Rojters takođe navodi da ovi poslanici veruju da Korbin ne bi mogao da tu stranku odvede do pobede na narednim izborima.

To glasanje nema formalne posledice i ne može automatski da pokrene novi izbor za predsednika laburista.

Pročitajte

Beč: U jednom danu ubijene četiri žene i djevojčica

Austrijske vlasti istražuju ubistva četiri žene i 13-godišnje djevojčice u Beču u roku od jednog …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *