ponedeljak , 25 septembra 2023
Home / Svijet / Erdogan: Sastaću se sa Putinom u Kini

Erdogan: Sastaću se sa Putinom u Kini

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je u Ankari da se sa ruskim šefom države Vladimirom Putinom dogovorio o međusobnom sastanku tokom samita G20 koji će biti održan u septembru u Kini.

“Imao sam telefonski razgovor sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom. Uvjeren sam da je razgovor bio veoma koristan. Dogovorili smo se da vratimo naše odnose na raniji nivo i odlučili smo da održimo svestrane razgovore u septembru u okviru samita G20 u Kini“, rekao je Erdogan, prenosi Sputnjik.

Turski predsjednik je dodao da su ruski predsjednik Putin i on naložili ministrima inostranih poslova svojih zemalja da razgovaraju o svim aspektima tog pitanja tokom sastanka na marginama samita Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju 1. jula u Sočiju.

Pres-sekretar predsjednika Rusije Dmitrij Peskov na pitanje o mogućem susretu lidera dve države na samitu G20 u Kini nije dao direktan odgovor.

“Mjesto i vrijeme će biti dogovoreni diplomatskim kanalima”, rekao je Peskov.

Putin i Erdogan su se dogovorili da preduzmu mjere za normalizaciju odnosa dve zemalje, kao i da se lično sretnu, izjavili su u pres-službi turskog predsjednika.

Izvor: Agencije

Pročitajte

Naslovne strane turskih novina

Poseta predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji i susret s našim predsednikom Aleksandrom Vučićem predstavljaju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *