ponedeljak , 25 septembra 2023
Home / Svijet / Medijski rat oko Putina: Bi-Bi-Si napada, Raša tudej brani

Medijski rat oko Putina: Bi-Bi-Si napada, Raša tudej brani

Bi-Bi-Si je objavio snimak u kom se postavlja pitanje da li ruski lider Vladimir Putin pokušava da uništi EU i destabilizuje situaciju u Evropi putem hibridnog rata.
Reuters
Mediji ga napaduju, ali dokaza nema: Vladimir Putin
U materijalu se, međutim, ne navode nikakvi dokazi o delatnosti Kremlja u EU, navodi Raša tudej, a prenosi Sputnjik.

Novinari Bi-Bi-Sija dali su svoj doprinos u istraživanju o tome da li Vladimir Putin u suštini pokušava da uništiti EU.

“Da li Vladimir Putin vodi hibridni rat? Za šta ga optužuju? Za informacioni rat. Za sajber napade. U 2007. godini zbog sajber napada na nekoliko “užasnih” sati praktično je prestala da funkcioniše mala baltička država Estonija. Nema nikakvih konkretnih dokaza. Upotreba hibridnih metoda vođenja rata se ne može dokazati“, navodi se u materijalu britanske televizije.

Bi-Bi-Si upozorava da Rusija vodi hibridni rat. Za one koji žele šire da sagledaju na tu situaciju RT je snimio malo drugačiji prilog.

Da li Vladimir Putin pokušava da destabilizuje svet hibridnim ratom? Hibridni rat je termin koji se može primeniti za opisivanje bilo koje forme agresije, osim direktne invazije. Kritičari Putina smatraju da na taj način on sebi krči put ka svetskoj hegemoniji, ali za šta ga optužuju?

Rusija namerava da izdvoji 25.000 dolara za kupovinu 5 borbenih delfina. Da li će oni biti iskorišćeni za postavljanje eksplozivnih uređaja na brodove SAD i EU? O tom pitanju Moskva ćuti.

U Švedskoj su ove godine na nekoliko “strašnih” časova stanovnici više od 80.000 domaćinstva bili lišeni mogućnosti da gledaju televiziju nakon pada telekomunikacionog tornja, što je, prema pretpostavkama, bio rezultat rada ruskih diverzanata. Neki su za rušenje optužili Kremlj, ali istraga to nije mogla da dokaže.

Možda Rusija koristi kurseve samoodbrane u Nemačkoj kako bi obučila vojsku sastavljenu od “spavača” koji munjevito mogu da budu dovedeni u stanje borbene gotovosti?

To da se neki Rusi bave borilačkim veštinama je neosporna činjenica. Međutim, za šta se oni pripremaju – za raspirivanje narodnih protesta, kršenje demokratskih procesa i propagandu nedemokratskih ideja?

A oružje Kremlja protiv kancelarke Angele Merkel? Kažu da ono postoji. Međutim, za ove tvrdnje za sada nema dokaza.

Izvor: Vesti – online

Pročitajte

Naslovne strane turskih novina

Poseta predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji i susret s našim predsednikom Aleksandrom Vučićem predstavljaju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *