četvrtak , 30 novembra 2023
Home / Rusija / Šojgu razriješio komandanta Baltičke flote

Šojgu razriješio komandanta Baltičke flote

Ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu smijenio je glavnog komandanta Baltičke flote Viktora Kravčuka zbog “pokušaja da prikrije pravo stanje stvari u regiji i propusta u vojnoj obuci”.
Nakon inspekcije, dužnosti je razriješeno još nekoliko visokih oficira.

U vojnom resoru kažu da su te odluke donesene zbog “ozbiljnih propusta u organizaciji vojne obuke i u svakodnevnoj aktivnosti vojske, te zbog toga što nisu preduzete mjere za poboljšanje uslova života vojnika”.

Kravčuk i saradnici smijenjeni su i zbog “odsustva brige za vojnike i pokušaja da se sakrije pravo stanje stvari u izvještajima upućenim Ministarstvu odbrane”.

Šojgu je naložio da se u najkraćem roku razradi plan za rješavanje ovih problema i da se sprovede još jedna inspekcija do kraja godine.

Pojedini analitičari kažu da se iza ovih formulacija, zapravo, kriju korupcijske šeme, te da su oficiri kažnjeni zbog korpucijskih afera.

Glavni komandant Crnomorske flote i zamjenik glavnog komandanta Ratne mornarice Ruske Federacije Igor Kasatonov ističe da su u Rusiji zahtjevi vojne komande veliki i da često “lete glave” zbog nemarnog izvršavanja obaveza.

“Čovjek /Kravčuk/ nije uradio ono što se od njega očekivalo. Neću govoriti zbog čega je razriješen dužnosti. Nisam radio u inspekciji i nisam ga ja uhvatio na djelu.

Niko nikada u Rusiji neće glasno govoriti o konkretnim razlozima za razrješenje dužnosti ovih ili onih ofcira”, navodi Kasatonov i objašnjava:

“Čitav problem je u pripremi. Izgubili smo sovjetsku školu obuke mornaričkih oficira i mnogi će još biti razriješeni dužnosti”. /kraj/nt

Pročitajte

NEIZVESNOST TRAJE, A ROK ISTIČE! Putin: Ne znam da li ću se kandidovati za predsednika Rusije!

Predsednik Rusije Vladimir Putin još uvek nije odlučio da li će se kandidovati za predsednika …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *