ponedeljak , 26 februar 2024
Home / Region / Vučić: Britanija skinula rezervu sa Poglavlja 23

Vučić: Britanija skinula rezervu sa Poglavlja 23

Predsednik vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Velika Britanija skinula rezervu s Poglavlja 23 istovremeno ističući da se nada da će pitanje otvaranja poglavlja biti rešeno danas, tokom Samita o Zapadnom Balkanu.

„Želim da verujem da Hrvatska želi dobro svom srpskom susedu i da će oni taj napor danas da učine. Ako učine, hvala, ako ne učine opet hvala“, rekao je Vučić novinarima u Parizu.

Vučić je rekao da bi tokom dana trebalo da se sastane s komesarom EU za susedsku politiku i proširenje Johanesom Hanom i visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini, te da očekuje dobre rezultate.

„Velika Britanija je skinula rezervu sa Poglavlja 23, ostala je jedna zemlja. Imaćemo priliku da sa njima razgovaramo, kao i sa evropskim zvaničnicima“, rekao je Vučić.

On je rekao da se nada da će otvaranje poglavlja moći da bude rešeno danas. „Ako ne bude danas, biće rešeno neki drugi put“, rekao je Vučić.

Radna grupa Saveta zadužena za proširenje i zemlje u procesu pristupnih pregovora na svom redovnom sastanku u utorak ponovo će razmotriti mogućnost postizanja konsenzusa svih 28 zemalja članica kada je u pitanju nacrt zajedničke evropske pregovaračke pozicije za poglavlje 23.

Pročitajte

Utvrdiće da li je Milović ugrožen, traže jaču borbu protiv kriminala

„Vijeće konstatuje da je bezbjednosna situacija u zemlji stabilna i da će svi organi obavještajno …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *