petak , 23 februar 2024
Home / Rusija / SAD pokušavaju da stvore sliku da je Rusija neprijatelj

SAD pokušavaju da stvore sliku da je Rusija neprijatelj

Zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova nazvala je „naduvavanje“ skandala u vezi sa američkim diplomatom pokušajem da se stvori slika da je Rusija neprijatelj.

„Ta informativna kampanja ima različite ciljeve i zadatke: da se na svetskom nivou formira lik neprijatelja u svim pravcima, da se pokaže da agresija Zapada nije usmerena na Rusiju i da se na primeru navodnog napada na američkog diplomatu naduva taj konflikt“, rekla je Marija Zaharova.

Ona je glasine oko incidenta nazvala kampanjom za lobiranje za usvajanje američkog zakona za jačanje kontrole kretanja ruskih diplomata.

Zaharova je ranije saopštila da se za ruske diplomate u SAD neprestano izmišljaju nova ograničenja, da CIA i FBI organizuju provokacije i da se primenjuju nedopustive mere, uključujući psihološki pritisak na diplomatske službenike, čak i u prisustvu članova njihovih porodica.

Američki list „Vašington post“ je saopštio 29. juna da je policajac u Moskvi primenio silu prema službeniku Ambasade SAD. Kako se kasnije razjasnilo, američki diplomata je u stvari agent CIA i sam je napao čuvara, kada je ovaj pokušao da ga legitimiše.

Pročitajte

Uskoro hapšenja korumpiranih policajaca i političara uz asistenciju međunarodnih agencija

Uz obavještajnu asistenciju međunarodne zajednice uskoro bi moglo doći do hapšenja i procesuiranja korumpiranih političara …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *