ponedeljak , 26 februar 2024
Home / Republika Srpska / Окружни суд поништио одлуке скупштинске већине: смјене нелегалне!

Окружни суд поништио одлуке скупштинске већине: смјене нелегалне!

Окружни суд у Бијељини је поништио прве двије одлуке о смјенама функиционера које је усвојило 16 одборника у Скупштини Града Бијељина. Пресудом Окружног суда на дужност су враћени замјеник Градоначелника Бијељине Хусо Зечкановић и начелник градског Одјељења за финансије Милорад Софренић. На пресуду нема права жалбе и нису потребне нове одлуке о именовањима за ова два функционера.

– Суд је потврдио да су скупштинске одлуке незаконите и тако показао своју независност. Ово су само прве двије скупштинске одлуке од бројних које ће бити поништене на Суду. Сарадници и ја смо радили и радимо по закону, у оквиру наших надлежности и то је овом судском одлуком потврђено. Све што је урадила скупштинска већина ишло је на директну штету градског буџета и грађана Града Бијељина – истакао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић на данашњој ванредној конференцији за медије.

Говорећи о последицама нелегалних поступака скупштинске већине којом руководи предсједник Скупштине Драган Ђурђевић, начелник Софренић је упозорио да су они оштетили буџет за око 2,36 милиона конвертибилиних марака:

– Само због одлагања усвајања регулационог плана „Центар“ и парцелације у Индустријској зони прилив у буџет ће бити мањи за око два милиона, а због неразумних одлука о смјенама функционера, штета ће бити око 360.000 КМ, због дуплих плата и осталих примања, као и због судких трошкова. Ово је најбоља илустрација колико је штетно незаконито и бахато дјеловање самозваног експертског тима у Скупштини – закључио је начелник Софренић. Он је додао да би 16 одборника починили кривично дјело уколико би опет покушали да понове поступак смјене, с обзиром на то да се Суд већ изјаснио о овој теми.

Замјеник Градоначелника Хусо Зечкановић је изразио очекивање да ће се несметано наставити започети пројекти, али и сачувати повјерење између највећих националних заједница у Граду Бијељина:

– Много труда смо уложили да остваримо све добре резултате које смо постигли претходних година. Нажалост, претходних седмица смо имали покушај рушења институција, али је Суд потврдио да је то било нелегално. Важно је да се вјерује у закон и институције на свим нивоима власти, јер би њиховим урушавањем дошло до урушавања читавог друштва, био је јасан замјеник Градоначелника Хусо Зечкановић.

Pročitajte

PRVA ŽRTVA ZAKONA O KLEVETI: Istraživačka novinarka iz Bijeljine PRVA U SRPSKOJ osumnjičena za KLEVETU

Istraživačka novinarka iz Bijeljine Zorica Kusmuk prva je u Republici Srpskoj zvanično osumnjičena za krivično …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *