ponedeljak , 26 februar 2024
Home / Region / Uhapšen osumnjičeni za pokušaj ubistva Milana Beka

Uhapšen osumnjičeni za pokušaj ubistva Milana Beka

Osumnjičeni za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka uhapšen je u Beogradu, prenose beogradski mediji. Osumnjičeni A.Z. (38) je neko vreme boravio u inostranstvu, gde je i lociran, i od tog trenutka njegovo kretanje je praćeno sve dok nije uhapšen, pišu „Večernje novosti“.

On se sumnjiči da je sa više nepoznatih osoba pokušao da ubije Milana Beka tako što je u „njega ispalio više projektila i tom prilikom mu naneo teške povrede opasne po život“.

Prema navodima lista, osumnjičenog je za pokušaj atentata angažovao Ivan Adrovac, koji se od početka povezivao s tim napadom.

Osumnjičeni A. Z. bio je, prema pisanju „Politike“, na zajednčkoj optužnici protiv zemunskog kriminalnog klana za ubistvo srpskog premijera Zorana Đinđića, kao i za 13 likvidacija u Beogradu, ubistvo u Novom Sadu, tri otmice, terorizam, zločinačko udruživanje i udruživanje radi neprijateljske delatnosti. Njega je tužilaštvo teretilo za ubistvo Slobodana Radosavljevića 2002. godine, ali ga je sud oslobodio.

Podsetimo, Milan Beko teško je ranjen 14. novembra 2014. godine ispred svoje kuće u beogradskom naselju Senjak, kad je na njega ispaljeno više hitaca.

Zbog pomaganja u njegovom ubistvu bila je pritvorena Maja Adrovac, protiv koje je 9. novembra 2015. Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo optužnicu. Ona je, međutim, 17. juna, odlukom Višeg suda u Beogradu, oslobođenja optužbi da je pomogla nepoznatoj osobi u pokušaju ubistva Beka.

Izvor: N1

Pročitajte

Utvrdiće da li je Milović ugrožen, traže jaču borbu protiv kriminala

„Vijeće konstatuje da je bezbjednosna situacija u zemlji stabilna i da će svi organi obavještajno …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *