ponedeljak , 26 februar 2024
Home / Bosna i Hercegovina / Ivanić: Ako oni imaju Jukića kojeg ne mogu kontrolisati, imam i ja Dodika

Ivanić: Ako oni imaju Jukića kojeg ne mogu kontrolisati, imam i ja Dodika

Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju neće ugroziti niti riješiti probleme naših poljoprivrednika. To mogu riješiti samo kvalitetne subvencije, a to je obaveza entiteta, izjavio je za novi broj magazina „Dani“ član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić.

– Evropska unija jeste bila popustljiva prema BiH i to je bilo teško ignorisati. Entiteti sada imaju dobar okvir i treba da počnu zaista raditi u interesu poljoprivrednika – rekao je on.

Upitan zašto je u Predsjednjištvu blokirao Sporazum, iako se iz njegovih istupa u javnosti moglo zaključiti da nema ništa protiv SSP-a, Ivanić je rekao da je uvijek mislio da je SSP kvalitetno ispregovaran, posebno nakon obećanja koja su dobijena od Njemačke.

– Nisam osporavao dokument, već je moj stav više posljedica načina na koji je donesena odluka o popisu. Nije normalno da se prekrši princip i da se nakon toga ponaša kao da se ništa nije desilo. Za mene postignut dogovor vrijedi i bez obzira na sve političke izazove i ja od njega ne bih odustao. Ne pristajem na preglasavanje, jer tako se ne mogu graditi bolji odnosi u BiH. Kad je već urađeno drugačije po pitanju popisa, htio sam pokazati da isto tako može i sa SSP-om. Ako Čović i Izetbegović imaju Jukića kojeg ne mogu kontrolisati, imam i ja Milorada Dodika – kazao je Ivanić.

Kaže da će uvijek poštovati dogovor: “nikada ga neću izdati, ali da neće da bude „naivni idealista“.

Očekivati od mene da to radim u ime opšteg ambijenta je zaista krajnje nekorektno, jer interes našeg evropskog puta je bio da popis bude prihvaćen od svih. Moglo se do toga da je bilo više političke volje da se postigne dogovor. Mislim, šteta je što se desilo ovo oko popisa jer je sadašnja struktura, posebno u Predsjedništvu, imala mogućnost da nastavimo raditi u pozitivnom pravcu – rekao je, između ostalog, Ivanić za „Dane“.

Izvor: BN

Pročitajte

Republiku Srpsku očekuje novi rast cijena polovnih vozila

Zbog nedostatka novih automobila na tržištu, ali i zbog povećane potražnje za polovnim četvorotočkašima, a …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *