ponedeljak , 2 oktobra 2023
Home / Bosna i Hercegovina / Dogovor pada večeras u Ambasadi SAD?!

Dogovor pada večeras u Ambasadi SAD?!

Predstavnici HDZ-a, SDA i SBB večeras će u 19:00 časova, uz prisustvo međunarodnih predstavnika, u Ambasadi SAD u Sarajevu održati sastanak, na kojem bi trebali doći do konačnog rješenja za Mostar, kako bi se u ovom gradu održali lokalni izbori, piše danas Dnevni list.

Kako navodi ovaj list, američki ambasador Morin Kormak i ambasador Velike Britanije Edvard Ferguson posljedinjih dana ulažu velike napore kako bi se razgovori oko Mostara intenzivirali i stavovi ključnih aktera – HDZ-a i SDA – približili.

Ambasodori su prošle sedmice boravili u Mostaru, gdje su se sastali s članom Predsjedništva BiH i liderom HDZ-a Draganom Čovićem, tad nisu davali izjave za medije, ali dobro upućen izvor otkrio je kako su ambasadori iznijeli odlučan stav da se izboru u Mostaru moraju održati 2. oktobra, kada će biti i u svim drugim opštinam i gradovima.

Kako dalje navode, posljednjih dana su u Mostaru boravili brojni predstavnici Ambasade SAD ali i visoki predstavnici SDA. Neslužbene informacije govore da određenih pomaka i nazanaka da bi se moglo doći do dogovora, dok službenih informacija još nema. Nezvanične informacije takođe govore da će se izbori u Mostaru sigurno održati 2. oktobra te da je HDZ pristao da ovaj grad ima zamjenika gradonačelnika.

Izvor: BN

Pročitajte

Ne postoji opcija secesije u BiH

Ne postoji opcija secesije niti za jedan entitet u BiH, poručio je Hojt Brajan Ji, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *