ponedeljak , 2 oktobra 2023
Home / Region / Vučić: Srbija ima najveći rast u Evropi

Vučić: Srbija ima najveći rast u Evropi

Predsednik Vlade u tehničkom mandatu Aleksandar Vučić razgovarao je sa predstavnicima Svetske banke u Beogradu i Međunarodnog monetarnog fonda o ekonomskim reformama i smanjenju broja zaposlenih u Elektroprivredi Srbije.

Na sastanku je šef kancelarije Svetske banke u Beogradu Toni Verhejen izjavio da Srbija postiže “izuzetne rezultate u odnosu na postavljene ciljeve, posebno naglasivši jačanje investicija u privatnom sektoru kojima su doprineli i pozitivni trendovi na fiskalnoj strani”.

Jedna od tema razgovora bila je potreba da se usvoji plan optimizacije zaposlenosti EPS-a kao i analiza opšteg stanja u ovom preduzeću na čemu insistiraju obe međunarodne finansijske institucije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Vučić je istakao da je ovo prelomni trenutak za oporavak domaće ekonomije i zahvalio Svetskoj banci na velikoj pomoći i želji da Srbija bude makroekonomski uređena zemlja na putu razvoja i prosperiteta.

On je naglasio da su rezultati koje Srbija ima iznad proseka i dodao da je suficit budžeta to i dokazuje, navodi se u saopštenju.

Vučić je istakao je da Srbija ima najveći rast bruto domaćeg proizvoda u regionu na kraju prvog polugođa ove godine, kao i najveći rast u Evropi.

On je zamolio obe finansijske institucije da pošalju tim eksperata u Srbiju koji će zajedno sa domaćim ekspertima, kako se rekao, “doprineti definisanju efikasnih mera za povećanje stope rasta bruto domaćeg proizvoda i u godinama koje su pred nama”.

Izvor: N1

Pročitajte

Ivan Vrdoljak se vraća u politiku, Predsjedništvo HNS-a ga je upravo kandidiralo za predsjednika stranke

Ivan Vrdoljak, nakon kraćeg izbivanja, vraća se u politiku. Naime, Predsjedništvo HNS-a je u četvrtak …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *