ponedeljak , 4 decembra 2023
Home / Svijet / Minhenski napadač — Nemac iranskog porekla

Minhenski napadač — Nemac iranskog porekla

Na pres-konferenciji nakon pucnjave u Minhenu šef policije grada Hubertus Andre saopštio je da je napadač bio 18-godišnji Nemac, poreklom iz Irana.

„Osumnjičeni je, prema podacima istrage u ovom trenutku, 18-godišnji nemački Iranac iz Minhena“, saopštio je predstavnik policije.

On je dodao da policija za sada ne može da proveri informacije da li je napadač izvršio samoubistvo.

„Tokom potrage pripadnik policije u civilu je u prvoj fazi operacije razgovarao sa napadačem i pucao u njega. Da li ga je pogodio ili ne pokazaće istraga“, naveo je policajac.

Podsetimo, sinoć je u jednom od trgovinskih centara u Minhenu došlo do pucnjave. Bavarske vlasti su saopštile da se radi o nekoliko napadača.

Saopštenja o trojici napadača u Minhenu su bila pogrešna. Zasnivala su se na navodima očevidaca, a nakon pucnjave u operaciji je učestvovalo više od 2.000 operativaca.

U gradu i dalje ostaje na snazi visok stepen od terorističke pretnje.

Policija je ranije saopštila da je deset ljudi poginulo, kao i da se ispituje da li jedan od poginulih napadač.

U napadu je povređeno najmanje 10 osoba, dok bavarska televizija navodi da broj dostiže i 20 ljudi. Među njima ima i dece.

Izvor: Sputnik

Pročitajte

Naslovne strane turskih novina

Poseta predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji i susret s našim predsednikom Aleksandrom Vučićem predstavljaju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *