petak , 23 februar 2024
Home / Svijet / Velike vojne vežbe Severne flote: Brodovi, podmornice, avioni

Velike vojne vežbe Severne flote: Brodovi, podmornice, avioni

Više od 100 vojnih brodova, atomskih i dizel podmornica, i brodova za pružanje podrške isplovilo je u Barencovo i Belo more u okviru komandno-štabnih vojnih vežbi, saopštio je vršilac dužnosti načelnika pres-službe Severne flote kapetan Andrej Luzik.

„Iznenada su podignite jedinice kopnene i obalske vojske. Jedinice morske pešadije i posebne motorizovane brigade izvele su marš u području gde se nalazi vojna tehnika. U vežbama učestvuje više od 1.000 jedinica vojne tehnike“, rekao je pres-sekretar Severne flote Andrej Luzik.

On je naveo da u vežbama učestvuju vojnici 45. Armije Ratnog vazduhoplovstva i PVO Severne flote. Sa aerodroma je podignuto 30 letelica različitih tipova radi izvršavanja zadataka u vazduhu i prelaska na alternativna mesta.

Osim toga, protivvazdušne raketne divizije Koljske jedinice PVO nalaze se u ovom području radi zaštite flote od udara uslovnog protivnika iz vazduha.

Prema rečima Luzika, vežbe Severne flote se održavaju čitav dan, do večeras će se većina brodova, podmornica, jedinica kopnenih i obalskih snaga i divizija PVO vratiti u svoje baze. Navedeno je da je komandant Severne flote viceadmiral Nikolaj Jevmenov lično iz vazduha proverio organizaciju raspoređivanja snaga flote u Barencovom i Belom moru.

Izvor: Sputnik

Pročitajte

“Ako ga izruče, umrijet će” Počinje Assangeova posljednja pravna bitka

Ako Assange dobije saglasnost u posljednjem suđenju, održat će se puno saslušanje kako bi se …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *