sreda , 21 februar 2024
Home / USA / Klintonova predstavila svog kandidata za potpredsednika

Klintonova predstavila svog kandidata za potpredsednika

Kandidat Demokratske stranke na predsedničkim izborima u SAD Hilari Klinton predstavila je na skupu u Majamiju na Floridi svog partnera u trci za Belu kuću, senatora i bivšeg guvernera Virdžinije Tima Kejna.

Oni sada prvi put zajedno vode kampanju od kada je Klintonova predložila Kejna za kandidata za potpredsednika i nastoje da pošalju poruku optimizma posle republikanske konvencije tokom koje su mnogi govornici upozorili da je Amerika u padu.

Klintonova je sledbenicima u subotu rekla da će njih dvoje „ponuditi veoma drugačiju viziju“ Amerike, čiji će ciljevi biti „izgradnja mostova, a ne zidova“.

Prema njenim rečima, poruka konvencije Demokratske stranke, koja se održava iduće nedelje biće da treba „prigrliti različitosti“ koje čini Ameriku velikom, prenosi „Glas Amerike“.

Hilari Klinton je opisala Kejna kao borca za manjine i osiromašene, koji je sve ono „što Donald Tramp i Majk Pens nisu“. Ona je naglasila njegovu podršku pravu žena da donose sopstvene odluke o abortusu, i nazvala ga čovekom koji podržava prava LGBT zajednice, kao i sledbenikom imigracione reforme

Kejn je kritikovao republikanskog kandidata Donalda Trampa rekavši da taj biznismen „za sobom ostavlja trag urušenih života svuda gde kroči“.

Kejn je povremeno govorio na španskom i predstavio se biračima govoreći o svojoj porodici, vrednostima kojima je podučavan dok je rastao i karijeri gradonačelnika, guvernera i senatora. On je istakao da je njegova familija prigrlila vrednosti „vere, porodice i radnih navika“, prenosi „Glas Amerike“.

Kejn je veteran među demokratama koji sebe opisuje kao „dosadnog čoveka“. On je umerenjak sa potencijalom da privuče birače koje odbija Donald Tramp i one koji možda ne mogu lako da prigrle Hilari Klinton, navodi američki radio.

Klinton je za TV mrežu Si-Bi-Es rekla da Kejn nikada nije izgubio na izborima, da je bio prvoklasni gradonačelnik, guverner i senator i da je među najcenjenijim senatorima koje ona zna.

Tim Kejn, 58-godišnji senator rođen je u Minesoti i završio je pravo na Univerzitetu Harvard, gde je studirao i predsednik Barak Obama.

Kejn tečno govori španski, koji je naučio dok je bio katolički misionar i nastavnik u Hondurasu. Kako je navedeno u njegovoj biografiji, Kejn je posmatrao siromaštvo iz prve ruke u Centralnoj Americi i video kako ono utiče na ljudski duh. Boravak u Hondurasu ga je naveo da podrži davanje državljanstva nedokumentovanim imigrantima u SAD — što je stav koji će verovatno privući hispanske birače.

Izvor: Sputnik

Pročitajte

NADA-RAZOČARENJE-NADA: „Uzbudio sam se“ Amerikanac TUŽI LUTRIJU nakon što mu je rečeno da je njegov dobitak od 340 miliona dolara bio greška

Amerikanac koji je mislio da je osvojio Powerball jackpot od 340 miliona dolara tužio je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *