ponedeljak , 26 februar 2024
Home / Region / Vučić: Ne interesuju me predsednički izbori iako bih pobedio

Vučić: Ne interesuju me predsednički izbori iako bih pobedio

Predsednik vlade Srbije u tehničkom mandatu Aleksandar Vučić ocenio je da izložba „Necenzurisane laži“, koju je organizovala Srpska napredna stranka, „odslikava demokratski duh srpskog društva“.

„Ovo pokazuje koliko su besmislene njihove optužbe o cenzuri. Ovde nisam video nijedan ozbiljan argument ni o jednom pitanju, nisam video ništa što bi kritikovalo ono na šta smo ponosniji, a to su ekonomski rezultati, to što smo deficit spustili ispod nivoa Mastrihta, što imamo najveći rast, što smo sprečili bankrotstvo države“, kazao je Vučić nakon obilaska izložbe.

On je kazao da mu „možda nije prijalo“ ono što je u izloženim tekstovima pisalo o njegovoj porodici ali je i dodao da ne želi da odgovara „na isti način“.

Vučić je izjavio je da ga ne interesuju predsednički izbori, mada istaživanje pokazuje da bi pobedio u prvom krugu.

„Danas smo dobili istraživanje, pobedio bih u prvom krugu predsedničkih izbora kada bih se kandidovao, a u drugom krugu, bilo ko da uđe – (Vojislav) Šešelj, (Saša) Janković ili (Vuk) Jeremić pobedio bih 2:1. Ali mene to ne interesuje. Neću da kalkulišem, ne interesuje me predsednička funkcija“, kazao je lider naprednjaka.

On je najavio i da će formirati Vladu do sredine avgusta i ponovio da će, ako u tome ne uspe, Vladu formirati neko drugi.

Mandatar je dodao i da niko sa strane ne može da odlučuje o njenom sastavu. „Nije lako da se formira vlada. Nadam se da ću moći da formiram vladu, ali ako i ne budem mogao, neće biti nikakav smak sveta“, rekao je Vučić.

On je dodao da nema pritisaka, da određeni faktori žele da imaju veći uticaj u Srbiji, ali da o vladi niko ne može da odlučuje osim građana Srbije.

Vučić je, govoreći o pripremi ekspozea koji u Skupštini podnosi mandatar za sastav vlade, rekao da je „mnogo toga napisao, mnogo dopunjavao, ali da je bitno kako će se to sprovesti u delo“.

Izložba „Necenzurisane laži“ otvorena je 18. jula u galeriji „Progres“ u Beogradu.

Izvor: N1

Pročitajte

Utvrdiće da li je Milović ugrožen, traže jaču borbu protiv kriminala

„Vijeće konstatuje da je bezbjednosna situacija u zemlji stabilna i da će svi organi obavještajno …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *