sreda , 21 februar 2024
Home / Rusija / Olbrajtova: Tramp kao predsednik bio bi „poklon“ Putinu

Olbrajtova: Tramp kao predsednik bio bi „poklon“ Putinu

Medlin Olbrajt tvrdi da bi pobeda na izborima republikanskog kandidata za predsednika SAD Donald Tramp bila „poklon“ za ruskog predsednika Vladimira Putina.

Bivša američka državna sekretarka Medlin Olbrajt izjavila je da bi pobeda republikanskog kandidata za predsednika SAD Donalda Trampa bila „poklon“ za ruskog predsednika Vladimira Putina.

„Pobeda Trampa na izborima u novembru bila bi poklon Vladimiru Putinu i, s obzirom da smo saznali o nedavnim ruskim potezima (navodna umešanost Rusije u hakovanje elektronske pošte Nacionalnog komiteta Demokratske partije), Putinu bi bilo drago da Tramp pobedi. A to bi trebalo da brine svakog Amerikanca“, rekla je Olbrajtova obraćajući se okupljenima na Nacionalnoj konvenciji Demokratske partije u Filadelfiji.

Veb-sajt Vikiliks objavio je 22. jula gotovo 20.000 imejlova Nacionalnog komiteta demokrata. Kampanja kandidata demokrata za predsednika SAD Hilari Klinton saopštila je da bi ruski hakeri mogli da stoje iza tog curenja informacija, kako bi pomogli republikanskom kandidatu Donaldu Trampu u trci za predsednika. Tramp je ismejao kampanju Klintonove zbog tih optužbi.

U utorak je portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbacio optužbe o ruskoj umešanosti u sajber-napad na demokrate kao „apsurdan“ i rekao da je to pokušaj da se „manično upotrebi“ pitanje Rusije u američkog izbornoj kampanji.

Sajber-napad je objavljen na dan otvaranja Konvencije demokrata u Filadelfiji, kada je „Vikiliks“ objavio oko 20.000 imejlova Demokratske stranke koji sugerišu da se aktivno radilo na diskreditaciji kampanje senatora iz Vermonta Bernija Sandersa.

Izvor: Sputnik

Pročitajte

NADA-RAZOČARENJE-NADA: „Uzbudio sam se“ Amerikanac TUŽI LUTRIJU nakon što mu je rečeno da je njegov dobitak od 340 miliona dolara bio greška

Amerikanac koji je mislio da je osvojio Powerball jackpot od 340 miliona dolara tužio je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *