utorak , 5 decembra 2023
Home / Rusija / Marijani: Evropski parlament će podržati ukidanje sankcija Rusiji

Marijani: Evropski parlament će podržati ukidanje sankcija Rusiji

Evropski parlament došao je do zaključka da sankcije protiv Rusije nemaju svrhu i najverovatnije će podržati inicijativu nacionalnih partija da ih ukinu, izjavio je viši francuski parlamentarac Tjeri Marijani.

Nacionalni i regionalni parlamenti Francuske i Italije odavno pozivaju nacionalne vlade na ukidanje sankcija Rusiji, navodeći da one nanose štetu lokalnoj privredi. Nedavno je belgijska Narodna partija izazvala raspravu o evropskim sankcijama u predlogu za nacionalni parlament.

„Vidimo da mnoge članice evropskih parlamenata počinju da shvataju da antiruske sankcije ne funkcionišu i nisu efikasne“, rekao je Marijani, član odbora za spoljne poslove francuskog parlamenta. Znam da će drugi parlamenti u Evropi podržati predlog za ukidanje antiruskih sankcija“, poslanik je rekao novinarima i dodao da je francuski parlament dao primer ostatku Evrope.

Francuski ministar spoljnih poslova Žan Mark Ejro izjavio je prošle nedelje u Vašingtonu da je Pariz voljan da postepeno ukida sankcije koje su Rusiji uvedene 2014, nakon što su oba doma francuskog parlamenta ovo izglasala početkom godine.

Izvor: Sputnik

Pročitajte

NEIZVESNOST TRAJE, A ROK ISTIČE! Putin: Ne znam da li ću se kandidovati za predsednika Rusije!

Predsednik Rusije Vladimir Putin još uvek nije odlučio da li će se kandidovati za predsednika …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *