ponedeljak , 4 decembra 2023
Home / Svijet / Nijemci zabranili Erdoganovo obraćanje pristalicama u Kelnu

Nijemci zabranili Erdoganovo obraćanje pristalicama u Kelnu

Portparol turskog predsjednika Recepa Tayyjipa Erdogana, Ibrahim Kalin kritikovao je Njemačku zbog “zabrane” direktnog prenošenja Erdoganovog obraćanja svojim pristalicama koje će se danas okupiti u Kelnu, u Njemačkoj.

Kalin je naveo da je “Turska zainteresovana da zna pravi razlog odluke njemačkog Ustavnog suda i lokalnih sudova da spriječe direktan prenos Erdoganove poruke”, izrazivši nadu da će njemačke vlasti “dati zadovoljavajuće objašnjenje”.

Policija u Kelnu saopštila je da će turski ministar sporta vjerovatno prisustvovati današnjem mitingu Erdoganovih pristalica, ali su vlasti postavile uslov da ne smije biti direktnog prenosa obraćanja političara iz Turske.

Ustavni sud odbio je juče žalbu na tu odluku.

Šef njemačke diplomatije Frank-Walter Steinmeier rekao je da se političke tenzije u Turskoj ne smiju prenositi na Njemačku niti uznemiravati ljudi drugačijih političkih uvjerenja.

U Njemačkoj živi oko tri miliona osoba turskog porijekla, a vjeruje se da će današnjem mitingu prisustvovati 30.000 ljudi.

Planirana su i četiri manja kontra-protesta, od kojih jedan organizuje desničarska njemačka grupa.

Izvor: N1

Pročitajte

Naslovne strane turskih novina

Poseta predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji i susret s našim predsednikom Aleksandrom Vučićem predstavljaju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *