sreda , 21 februar 2024
Home / Rusija / Tramp: Krim ne želi sa Ukrajinom već sa Rusijom

Tramp: Krim ne želi sa Ukrajinom već sa Rusijom

Republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp ponovo je izjavio da će u slučaju pobede na predstojećim izborima razmotriti pitanje priznavanja Krima delom ruske teritorije, istakavši da Krimljani ne žele da budu sa Ukrajinom već sa Rusijom.

„Koliko je meni poznato, narod Krima želi da bude sa Rusijom, a ne tamo gde su bili pre. To je neophodno razmotriti“, rekao je on u intervjuu za televiziju Ej-Bi-Si.

Tramp je takođe ocenio da su se nemiri u Ukrajini i ulazak Krima u sastav Rusije dogodili tokom administracije Baraka Obame.

„Kada je reč o Ukrajini, ona je u nemirima. To se dešavalo tokom Obaminog mandata uprkos njegovim jakim vezama sa NATO-om. Krim je oduzet. Ne krivite Donalda Trampa zbog toga“, izjavio je predsednički kandidat.

Krim je u sastav Ruske Federacije ušao u martu 2014. godine nakon referenduma na kojem je 96,77 odsto građana te republike podržalo takvu odluku.

Izvor: Sputnik

Pročitajte

NADA-RAZOČARENJE-NADA: „Uzbudio sam se“ Amerikanac TUŽI LUTRIJU nakon što mu je rečeno da je njegov dobitak od 340 miliona dolara bio greška

Amerikanac koji je mislio da je osvojio Powerball jackpot od 340 miliona dolara tužio je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *