utorak , 27 februar 2024
Home / USA / Tramp: Obama je najgori predsednik u istoriji SAD

Tramp: Obama je najgori predsednik u istoriji SAD

Barak je slab i katastrofalan, rekao milijarder nakon što je aktuelni šef države za njega izjavio kako je nepodesan za predsednika Amerike

VAŠINGTON – Kako se bliže predsednički izbori u SAD (8. novembar), politička scena je sve usijanija, a verbalni rat se rasplamsao između Baraka Obame, aktuelnog američkog predsednika, i Donalda Trampa, kandidata Republikanske partije.

Bitku je započeo Obama, optuživši Trampa da je nepripremljen i nepodesan za predsednika. On je napravio i presedan pozvavši lidere republikanaca da prekinu da daju podršku Trampu i ponište nominaciju koju je osvojio na unutarstranačkom glasanju. Milijarder mu nije ostao dužan.
– On je neefikasan. Mislim da je Obama najgori predsednik, možda i u istoriji Amerike. Verujem da znam daleko više od Obame o spoljnoj politici. Pogledajte primer Ukrajine. On priča o Ukrajini i o tome kako je oštar prema Rusiji, a oni su u međuvremenu preuzeli Krim. Obama i njegova državna sekretarka Hilari Klinton destabilizovali su čitav Bliski istok, doveli su našu zemlju u opasnost – rekao je Tramp.

Milijarder se nedavno našao na meti oštrih kritika, nakon što je sugerisao da podržava ruskog predsednika Vladimira Putina i aneksiju Krima, ali i pozvao šefa Kremlja da hakuje mejlove Hilari Klinton. Sve to je njegovim kritičarima u Americi dobro došlo da naprave montaže njega i Putina kako zajedno jašu konja ili kako lider Rusije uzgaja Trampa.

Poslednja istraživanja javnog mnjenja pokazuju da je Hilari Klinton, kandidat Demokratske stranke, povećala prednost nad Trampom sa šest na osam procenata.

Izvor: Kurir

Pročitajte

(VIDEO) Američka letelica na Mesecu posle pauze duže od pola veka

Svemirska letelica, čiji je prozvođač i kojom je upravljala teksaška kompanija Intuitive Machine, spustila se …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *