sreda , 21 februar 2024
Home / Region / Vučićev ekspoze o 10 tačaka na 300 strana

Vučićev ekspoze o 10 tačaka na 300 strana

Ekspoze premijera Srbije Aleksandra Vučića imaće 300 stana o 10 tačaka i pred poslanicima će se naći polovinom avgusta, piše današnji Blic.

List piše da će se početak ekspozea odnositi na rešavanje problema iz prošlosti, na rast bruto domaćeg proizvoda i smanjenje deficita, kao i da bi za vreme mandata nove vlade trebalo da bude rešen i status preduzeća u državnom vlasništvu.

Druga tačka obuhvatila je smanjenje nezaposlenosti i ulaganje u radna mesta. Sledi povezivanje Srbije sa svetom, koje podrazumeva izgradnju koridora, luka i železnica, kao i ulaganje u energetiku i razvoj turizma.

Tačka četiri ekspozea je pokretanje poljoprivede, dok je peta tačka posvećena mladima, odnosno reformi svih nivoa obrazovanja, kao uvodjenju dualnog obrazovanja.

Šesta tačka je zdravstvo, a sedma garantovanje pravnog društva i obuhvata borbu protiv korupcije, kao i podršku onima kojima je najpotrebnija kroz pravičniji sistem socijalne zaštite.

Novina je „sistem u službi naroda“ koja podrazumeva završavanje birokratskih obaveza bez formulara i nepotrebnog nagomilavanja dokumenata.

Deveta tačka je bezbednost zemlje i borba protiv kriminala, dok se poslednja 10 tačka odnosi na put Srbije u EU.

Izvor: N1

Pročitajte

Aleksa Ukropina pao na doping testu, ništa od Olimpijskih igara

Ljevoruki igrač testiran 21. januara, neposredno pred odlazak u Trebinje na početak priprema za Svjetsko …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *