četvrtak , 30 novembra 2023
Home / Republika Srpska / Dodik: Srbi nisu nigdje otjerani, žive u svoje dvije države

Dodik: Srbi nisu nigdje otjerani, žive u svoje dvije države

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je na obilježavanju Dana sjećanja na stradanje i progon Srba, u zemunskom naselju Busije, da Srbija i Republika Srpska žele mir u regionu. Dodik je ipak oštro kritikovao Hrvatsku za koju je rekao da vrši “harangu” i veliča “zločince”.

Dodik je ocijenio da je srpski narod pobijedio zato što je opstao. “Naša pobjeda je život, naša osveta je život. Naša želja je da živimo u miru, i svima donesemo mir. Želimo da obilježimo progon Srba ne samo iz Hrvatske, već i iz Slovenije, BiH, Kosova, Makedonije, pa i u samoj Crnoj Gori gdje žive u neravnopravnosti. Moramo da se okupimo i da kažem da smo pobijedili zato što smo preživjeli”, poručio je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske nazvao je Jugoslaviju najvećom zabludom srpskog naroda, ocjenjujući da je ona morala da propadne, jer su je podržavali samo Srbi. “Oni koji su dobili slobodu, oni su je razvalili”, rekao je Dodik.

Sada moramo da ojačamo naš narod, naše dvije države – Republiku Srbiju i Republiku Srpsku, rekao je Dodik i poručio da Srbi nisu nigdje otjerani, već su svoji na svome, i tu će ostati prkoseći ideologijama koje su napravile Jasenovac, Jadovno i druga mjesta stradanja.

Dodik se osvrnuo i na aktuelne tenzije između Zagreba i Beograda, ocjenjujući da je u Hrvatskoj “opet krenula haranga i veličanje zločinaca”. “Kako danas možemo da pričamo o fašizmu!? Mislili smo da su to potisnuli ulaskom u EU. Nisu. I dalje veličaju svoje zločince”, rekao je Dodik, ponovivši da ono što Srbiji imaju nije upereno protiv drugih, već da žele mir.

“Želim da kažem – ovo je život, ovo je Srbija, ovo je srpski narod. Odavde sigurno nikada otići nećemo. Branićemo, branimo čast i dostojanstvo naše historije koja je čista, ali nemojte nam stalno prigovarati da vaši zločinci budu slavljeni kod nas. Ne možete od Stepinca praviti sveca. Verujte u Srbiju, Republiku Srpsku, u srpski narod u cjelini”, rekao je Dodik.

Izvor: N1

Pročitajte

Milovanović: JU „Vode“ planira izmještanje rijeke Lukavac kako bi se riješio problem poplava

Direktor JU Vode Srpske Miroslav Milovanović najavio je u razgovoru sa građanima naselja Vršani kod …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *