utorak , 30 maja 2023
Home / USA / Bil Klinton: Hilari je pogrešila

Bil Klinton: Hilari je pogrešila

Bivši američki predsednik Bil Klinton izjavio je danas da je njegova supruga i predsednički kandidat Demokratske stranke Hilari Klinton pogrešila što je, dok je bila državni sekretar, koristila privatni server za slanje poverljivih poslovnih mejlova, iako su to radili i njeni prethodnici i naslednik u Stejt departmentu.

Klinton je dodao da je Hilari, međutim, trebalo da zna da će se za nju primenjivati drugačija pravila ukoliko se bude kandidovala za predsednika SAD, prenela je agencija AP.

Bivši predsednik je sinoć na forumu u organizaciji Udruženja azijsko-američkih novinara u Las Vegasu istakao da diplomatama u vreme slanja mejlova nije padalo na pamet da treba da se brinu o nivou njihove poverljivosti.

Klinton je dodao i da skandal oko privatnog servera njegove supruge ne treba da predstavlja razlog za zabrinutost i da nacionalne bezbednosne službe ne bi podržale kandidaturu Hilari Klinton da je to zaista bio takav problem.

Izvor: Sputnik

Pročitajte

Mogherini: Trump nema ovlasti da poništi nuklearni sporazum

Visoka predstavnica Evropske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku, Federica Mogherini je, komentarišući izjavu američkog …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *