ponedeljak , 26 februar 2024
Home / Rusija / Putin: Kijev pokušava da zaoštri situaciju

Putin: Kijev pokušava da zaoštri situaciju

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da razvoj trgovinsko-ekonomskih veza sa Ukrajinom treba da bude u stalnom centru pažnje.

„Što se tiče diplomatskog predstavnika, ambasadora u Ukrajini — govorićemo posebno. Ali razvoj trgovinsko-ekonomskih veza treba da bude u stalnom centru naše pažnje“, dodao je Putin.

Predsednik Rusije se nada da će u ukrajinskim vlastima prevladati zdrav razum, a Moskva ne planira da odustane od odnosa sa Kijevom.

„Nadam se da te provokacije neće biti konačan izbor naših partnera i da će prevladati zdrav razum“, izjavio je Putin na sastanku sa članovima Saveta bezbednosti.

„Mi ne nameravamo da odustajemo od naših odnosa, bez obzira na nespremnost vlasti u Kijevu da ima pune diplomatske odnose na nivou ambasadora. Bez obzira na to, mi ćemo stvoriti mogućnosti za razvoj kontakata i njihovu podršku“, dodao je ruski predsednik.

Što se tiče diverzije na Krimu, predsednik Rusije je rekao da su, po svemu sudeći, partneri u Kijevu doneli odluku da eskaliraju situaciju.

Otvarajući zasedanje Saveta bezbednosti Rusije, na kojem je osim članova Saveta bezbednosti prisustvovalo i izaslanik predsednika u Južnom federalnom okrugu Vladimir Ustinov, Putin je istakao da će tema današnjeg razgovora biti dodatno obezbeđenje stanovnika i gostiju Krima.

„Jasno je da smo se okupili nakon incidenta, posle sprečavanje pokušaja upada na teritoriju diverzantskih jedinica ukrajinske vojske. Po svemu sudeći, naši partneri u Kijevu doneli su odluku da zaoštre situaciju i jasno je zašto su to uradili“, rekao je Putin.

„Način zaoštravanja situacije svima je dobro poznat, primenjivan je odavno. Ponekad i uspešno, ali ne uvek“, rekao je ruski predsednik.

Izvor: Sputnik

Pročitajte

Otkriveno gdje je tijelo Navaljnog, na njemu pronađeni tragovi modrica

Novaja gazeta Evropa (Novaya Gazeta Europe) saznaje da se tijelo ruskog opozicionara i najglasnijeg kritičara …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *